VIDEO/Lenuța, DUȘATĂ, la VORBITOR, la B1

VIDEO/Lenuța, DUȘATĂ, la VORBITOR, la B1

Elena Udrea, proaspăt dușată, s-a și dedat la o intervenție telefonică, la B1 TV. A spus că nu s-a așteptat să iasă din arest preventiv, dar că știa cu mult timp înainte că va fi arestată, dar nu știa care vor fi motivele pentru care va fi arestată. Ea a tras atenția că până când nu a formulat denunțurile,nu a fost acuzată de nimic și că mulți folosesc acest instrument juridic - arestul preventiv-pentru a-și face imaginea. Pe de altă parte, Elena Udrea a mărturisit că ar putea scrie o carte cu toate lucrurile pe care le-a aflat în cei zece ani, timp în care a fost în proximitatea puterii, declarând însă că anumite lucruri trebuie să râmână secrete și că ar fi o iresponsabilitate să dezvăluie lucruri care nu se pot spune.

 Pentru că nu este permisă intrarea cu aparate de înregistrare video, în complexul din vila Stejarul, prin contract, nu s-a mai putut realiza "din arest la domiciliu", o emisiune în direct cu Elena Udrea la ea acasă, dar a emisiunea s-a realizat telefonic.

Urmăriți principalele declarații ale FIINȚEI:

Elena Udrea:

*Nu toate femeile se coafează, asta nu este o drama. Dar faptul că în arest nu poți face lucruri sănătoase și stai fără mișcare, este. Mulți ies bolnavi de acolo și rămân cu probleme toată viața. 
*Chiar și cel mai intim moment la care vă puteți gândi, le petreci cu alte cel puțin trei persoane, așa că mi-am dorit foarte mult să stau singură. I-am spus și mamei că o înțeleg că vrea să stea cu mine, dar am rugat-o, măcar pentru câteva zile, să ma lase să stau singură.
*Eu cred că am fost de vreo două ori chemată să stau de vorbă cu procurorii. Dar celelalte femei, îmi reproșeau cumva mie modul răvășit de a face justiție. 
Ion Cristoiu: La ce folosește arestul preventiv, acum?

Elena Udrea:

*Toată lumea acest moment încearcă să își face imagine cu acest instrument. Acum este vorba probabil de o competinție: cine arestează mai mult. Nu cred că folosește acest arest preventiv decât în a teroriza oamenii. Fie a spune ce au făcut. Dar este și un intrument prin care oamenii sunt terorizați să declare ceea ce au nevoie procurorii să declare.


*Vă spun din arest. că cei acolo spuneau: dacă Elena Udrea a fost arestată, ce șanse avem noi?
Cătălin Striblea: Ce scop ar avea doamna  Laura Codruta Kovesi în a-și face imagine?
Recunosc și îmi asum că nu am reușit să echilibrez imaginea mea publică. Eu consider că am fost un ministru foarte bun, dar tocurile și poșetele au acoperit realizările mele. 
*Dacă ne uităm în sondaje a câștigat în popularitate. 
*Eu știam că voi fi arestată de foarte mult timp, nu știam pentru ce. 
*Un lucru este sigur. Eu nu am apărut în acest context până în 2 februarie, la 3 zile după eu am depus un denunț. Oamenii trebuie să știe că în dosarul Gala Bute, până în 2 februarie, eu nu am fost acuzată de nimic. 
*Tot ce s-a întâmplat în această campanie la prezidențiale a fost gândit împotriva mea.
*Eu eram la momentul arestării un simplu deputat. Toată lumea știe că eram în proximitatea puterii timp de 10 ani. Evident că în această poziție, cunosc foarte mult lucruri. De fapt mulți cunosc foarte multe lucruri, dar nu mulți au curajul de a le spune.
*După ce am spus eu niște lucruri eu am fost arestată, eu am fost arestată și foarte mulți au spus atunci: "foarte bine, Udrea la pușcărie".
Ion Cristoiu: Temerea lor era reală?

*Eu am spus lucrurile când am fost în libertatea. Consecința a fost arestarea mea.
*Pentru Elena Udrea nu mai contează că sunt în arest preventiv sau la pușcărie. Mi s-au pus cătușele.
*Nu știu dacă jumătate din lucrurile pe care le spus, aș putea să scriu o carte. Eu am spus lucruri din ultimul an, aș putea să spun din ultimii 10 ani.
*Nu sunt un om iresponsabil, nu îmi propun să le spun. Sunt lucruri care trebuie să rămână secrete.
*De aceea mi-am cerut iertare celor pe care i-am sfidat, pentru că eu credeam că este suficient să fii un ministru foarte bun și nu țineam cont de faptul că este o situație foarte grea și nu mulți își permit să aibă o viață comodă.
*Nu mi s-a cerut să fac denunțuri. Elena Udrea însăși era o miză. Acest dosar nu este Gala Bute, ci unul conex, e de fapt dosarul Elena Udrea. 


*Sunt totuși câteva denunțuri. Cum este domnul Gărdean. 

*Percepția oricui despre ceea ce se întâmplă în sistemul public poate să fie corectă sau nu. Nu pot să spun 
*Am spus public, că în cazul în care le cere un comision, să reclame direct la DNA.
*Eu ca ministru am făcut lucruri pe care niciun alt ministru nu le-a făcut.
*Este exclus ca în țara aceasta cineva să poată spune că i-a dat Elenei Udrea mită sau i-a cerut să facă ceva ilegal.
*Nu numai că președintele Băsescu m-a informat că despre astfel de informații. Eu însămi am primit informații de la SRI despre lucruri care erau posibil ilegale și i-am chemat și i-am dat afară.
*Erau relații dintre firme și persoane din minister, dar am acționat 

Despre dosarul Microsoft:

*Se spun foarte multe lucruri neadevărate. Am văzut ce spus Dorin Cocoș. Dar să ne înșelegem, când esti în cătușe, cu fiul tău în cătușe, care mai este si molesta, spui. 
*Dacă nu ești destul de puternic, în arest preventiv, am spus asta, este o formă de tortură psihică, mai ales daca este vorba despre copilul tău, accepți să spui chiar și lucruri neadevărate despre apropiați.
*Nici nu aș judeca pe nimeni, pentru că am fost pe acolo și îi înșeleg pe toți. Sigur nu pot accepta. Presiunea este atât de mare, că poți să spui orice.

*​Le-am spus și procurorilor că eu nu am făcut niciun denunț, că era absurd ca eu să fi cerut bani să îi fac campanie domnului Prigoană, când el era un afacerist de succes. Aș fi fost nebună să fac asta.
*Ce spune domnul Cocoș nu are legătură cu Elena Udrea. Ceea ce spune el este legat de domnul Blaga, de PDL.

V-a surprins susținerea lui Traian Băsescu. Cum vi-o explicați?

*Nu mă surprinde, pentru că mă cunoaște poate cel mai bine. Faptul că a crezut în mine, că nu am luat geanta cu bani, m-a emoționat. M-a bucurat foarte mult. 
*Mă cunoaște de zece ani, știe exact ceea ce n-aș face niciodată.
*Atâta timp cât eu am putut să ies din arest preventiv înseamnă că există justiție. 
*Dacă sunt excese și sunt, dacă sunt abuzuri și sunt, important este să încurajăm 
*Cei care conduc astăzi justiția sunt aceiași care au condus justiția în ultimii zece ani. 
*În aceste 72 de zile, cât am stat la pușcările, mi-am petrecut mult timp la televizor. *Nu poți să spui că sunt alții. 


*Faptul că Elena Udrea a fost arestată, chiar dacă a dat satisfacție unora, nu înseamnă că asta este justiție. 

*În mod sigur, în cazul lui Voiculescu și Năstase, vă pot spune că nu am auzit despre nereguli. Nu cunosc dosarele.
*Acum liderii PNL se cred protejați de Iohannis. 
*Am făcut două plângeri. Una a fost legată despre faptul că am fost acuzată în public.
CEDO a dat o rezoluție, că te poți apăra public împotri
*În mod cert voi face plângere pentru faptul că am fost arestată preventiv. Ce să vă spun 9 m2, patru persoane, mănânci în toaleta care nu are ușă. Nu vă puteți închipui ce este acolo.
*Voi da în judecată, nu pentru mine, ci pentru cei care sunt duși acolo. Este o teroare care îi pot determina pe aceștia să spună orice vor anchetatorii să declare.
*Eu m-am adaptat. Eram dacă vreți reperul, dacă Elena Udrea poate, pot și eu.
*La Târgşor am fost primită bine, pentru că toți mă îndrăgeau.
*Poți să spui dacă ai greșit este normal, dar privarea de libertatea este o pedeapsă foarte grea, nu trebuie s te mai umilească nimeni. Dacă stai mai mult, ieși de acolo un om afectat pe viață.
*Nu pentru mine, pentru cei de acolo, voi face plângere la CEDO.

Despre publicarea jurnalului:

*Parte a apărut. Dar nu cred că ar schimba nimic Există o foarte mare putere de a deturna.
*Publicarea jurnalului nu ar însemna nimic. Elena Udrea ar fi arestată în 3 zile. 
*A spune niște lucruri nu echivalează cu a rezolva lucrurile.

​Despre semnul cu degetul la nas:

*Va trebui să dezamăgesc, E un gest privat. Era pentru o persoană foarte dragă mie, care însemna ca sunt bine. Am primit un mesaj în timp ce eram acolo și să fac acel gest, care era un gest pe care îl practicam, ca stie că sunt bine. 

Este însărcinată?

*Am fost criticată despre felul în care arătam. O femeie care a stat în pușcărie nu avea cum să arate altfel. 
*Probabil că s-a spus că m-am îngrășat. Categoric, nu,
Ion Cristoiu: V-ați schimbat părerea despre Antena 3?

*Acolo au fost opinii exprimate extrem de principiale, Am văzut moderatori, invitați, cu opinii extrem de principiale. Oameni care probabil s-au bucurat că am fost arestată, dar care au spus "Nu arestul preventiv". 
*După cu am văzut oameni extrem de obedienți, la posturi de televiziune considerate de dreapta.
*Eu sunt în faza în care eu trebuie să ma apăr, să citesc și să studiez acest dosar. Eu sunt mulțumită că pot să studiez acest dosare, de 71 de volume, și pot să mă apăr.

Despre cariera politică:

*Dacă vorbim despre domnul Georgescu, dânsul era nominalizat în rapoartele MCV laudativ. Dar probabil atfel se vede din partea celor care țin cătușele. Poate că aș fi văzut altfel lucrurile dacă eram în locul lor, dar eu sunt un om care ține enorm la lege și la statul de drept. 
*Nimeni nu poate spune că aveam acuzații mai demult, că erau denunțuri de mai de mult. Nu este nimic adevărat. Toate sunt după 2 februarie. 
*Eu pot să spun orice semn de întrebare, dar dacă am facut ceva de ce nu am fost întrebată zece ani nimic, în condițiile în care cei care au dispus acestea sunt aceiași care au condus justiția timp de zece ani.
*Eu când am spus că vor rămâne în politică, nu am spus că de mâine mă apuc să îl contracandidez pe domnul Iohannis. Însă sunt foarte multe lucruri care trebuie corectate acum.
*De aceea am spus că este destinul meu, faptul că eu am știut cu mult timp înainte, pentru că era nevoie să mă aplec asupra unor lucruri pe care le priveam superficial.
*Mi-ar fi plăcut ca aceste 72 de zile să nu existe, dar cred că trebuia să trec prin aceste lucruri ca să înțeleg. Să fiu printre cei puțini care au curajul să ia atitudine.

Elena Udrea a fost eliberată joi din Penitenciarul Târgşor, după ce judecătorii i-au aprobat cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /