VIDEO/Să ne MINUNĂM?Sau cum îl plimba ,,Bercea de Gorj'' pe Greblă cu ,,HELICOPTERU''

VIDEO/Să ne MINUNĂM?Sau cum îl plimba ,,Bercea de Gorj'' pe Greblă cu ,,HELICOPTERU''

Milionarul de etnie rromă care-l mituia pe Greblă, un fel de Bercea de Gorj, a făcut nuntă lângă Masa Tăcerii a lui Brâncuși iar judecătorul CCR a fost adus cu elicopterul.

 Ion Bîrcină, zis Dan Goeru, este cel care i-a promis și i-a acordat beneficii materiale judecătorului Curții Constituționale, Toni Greblă. Omul de afaceri a mai fost implicat într-un dosar asemănător, fiind acuzat că l-a mituit pe deputatul UDMR Gergely Olosz. Fiica lui Bîrcină, Mihaela, a fost nășită de soții Mihaela și Toni Greblă, pe atunci senator PSD și președintele Comisiei Juridice din Senat.

Dan Goeru, Ion Bircina pe numele sau adevarat, cel mai bogat afacerist de etnie rroma din Gorj, cunoscut pentru afacerile sale controversate cu statul. Bircina chiar a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, in prima instanta, in dosarul fostului deputat UDMR Olosz Gergely, cel caruia i-a dat spaga 500.000 de euro.

În luna ianurie 2012, Ion Bîrcină a fost eliberat din arestul din Gorj. El era acuzat de mărturie mincioasă într-un dosar de cămătărie. Avocata sa din acest proces a fost Mihalea Greblă, soția senatorului PSD. Milionarul a fost așteptat de un autoturism de lux are purta în parbriz un ecuson de liberă trecere cu însemnele Senatului României. În același an, Fisc-ul i-a pus lui Ion Bîrcină sechestru pe mai multe palate țigănești.

Afaceristul este liderul unui grup de afaceriști care aveau interese pe lângă distribuitorul și producătorul de energie CEZ România. După ce l-au mituit pe șeful ANRE Olosz Gergely, Bîrcină a încheiat cu CEZ un contract de cumpărare de energie electrică, prin firmele sale a furnizat materiale refolosibile către companie și a cumpărat în condiții avantajoase două creanțe de 66 milioane de lei pe care CEZ le avea împotriva CFR.

Paranghelie la Masa Tăcerii a lui Brâncuși. Greblă a ales locul

Milionarul de etnie romă este este cunoscut pe plan local pentru cele două nunți ale mileniului pe care le-a organizat pentru fiica sa, Mihaela. În 2010, nunta fiicei sale a fost organizată la Poarta Sărutului a lui Constantin Brâncuși, aducând în Parcul Central sute de gorjeni curioși să vadă o nuntă țigănească. Bîrcină a adus cele 11 perechi de nași la petrecere cu trei elicoptere și le-a dat nuntașilor să bea numai șampanie franțuzească.

Printre invitații de seamă ai lui Bîrcină s-a aflat și actualul judecător al Curții Constituționale, fostul senator pesedist Toni Mihail Greblă. Aceștia au fost nașii din prima căsătorie a fetei.

Elicoptere din care se aruncau petale de trandafir

Nunta a fost una de vis. Trei elicoptere au zburat fără încetare deasupra municipiului Târgu-Jiu. Dintr-unul au fost aruncate petale de trandafiri și bomboane, iar altul a purtat în înaltul cerului un banner imens imprimat cu poza celor doi miri pe care scria: Casă de piatră, Mihaela și Damin".

Toni Greblă a explicat pentru "Evenimentul zilei", în urmă cu doi ani, că el este nașul fiicei lui Bîrcină. "Am fost nașul fetei atunci când s-a căsătorit prima dată. Ea s-a căsătorit, la momentul acela, cu președintele organizației de tineret al Partidei Romilor. Din păcate copii s-au despărțit, iar fiica lor s-a căsătorit", a arătat senatorul. Fostul parlamentar mai susține că nu mai are nicio relație cu Ion Bîrcină.

Presa locală a avut numai cuvinte de laudă atunci când a descris nunta fetei lui Bîrcină, care a avut loc la Poarta Sărutului. "În ciuda insistentelor invitaților, mirele a refuzat, spre uimirea celor prezenți, să-și sărute mireasa. La final, toți participantii, indiferent daca erau sau nu invitați, au fost serviți cu șampanie și fursecuri. În timp ce tinerii miri erau fotografiati în diverse locuri din parc, la Masa Tăcerii sau pe Aleea Scaunelor, o pereche de nuntași a început să danseze pe muzica lăutarilor aduși să întrețină atmosfera. Timp de o oră, gazonul în care au fost investite fondurile Băncii Mondiale și ale Fondului Mondial al Monumentelor a fost jucat în picioare de nuntași", descria evenimentul presa locală.

Toni Grebla declara atunci că el a fost cel care a propus ca tinerii să fie cununati într-un astfel de cadru: "Sunt niște oameni deosebiți! M-am interesat și am aflat ca și în alte locuri din lume se folosesc parcurile pentru astfel de evenimente. Chiar am contribuit la alegerea locației", explica Greblă.

Mărturia mincinoasă

Bîrcină a fost acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul de cămătărie al unui interlop local, Șerban Doru Aristică. El a r fi luat împrumuturi cu camată, dar nu vrut să recunoască nimic la Parchet. Înregistrările convorbirilor telefonce l-au dat de gol.

Ion Bîrcină: ,,Da io nu fac reclamații. Io n-am cu tine nici o cârcotă. Tu ne-ai dat niște bani împrumut fără dobândă. Io ți-am dat terenu sau banii-n apoi.

Șerban Doru Aristică: ,,Da bă! Aveam Ți-am stins niște acte care le-am avut între noi."


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”