Vosganian: Oamenii de cultură și afaceriștii încep să-l susțină pe Iohannis

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat luni, într-o conferință de presă de la Iași, că tot mai mulți oameni de cultură și persoane din mediul de afaceri îl susțin pe candidatul ACL la funcția de președinte al României, Klaus Iohannis.

Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES ARHIVĂ

"Dincolo de acest truism precum că deja campania se desfășoară între doi candidați, apare destul de limpede că această campanie se desfășoară în favoarea lui Klaus Iohannis, care neavând o notorietate dusă până la final, rămânând să fie cunoscut românilor, are o zonă de creștere pe care Victor Ponta în principiu și-a epuizat-o. Mai mult decât atât, apar semnale favorabile, în legătură cu Klaus Iohannis, din zona culturală. Oamenii de cultură se alătură lui Klaus Iohannis, care a susținut cultura în Sibiu, iar Sibiul rezonează în tradiția culturală românească prin faptul că a fost Capitală Culturală Europeană", a declarat senatorul Varujan Vosganian.

El a apreciat că suportul oamenilor de cultură, mai ales al celor din mass media, este destul de important întrucât "până acum noi ne-am obișnuit ca mulți oameni de cultură să îl susțină pe Traian Băsescu". "Nu e vorba neapărat de aceeași oameni și aceleași mesaje. E vorba de un sentiment de încredere pe care oamenii de cultură încep să îl aibă în Klaus Iohannis", a precizat Vosganian.

Liberalul a menționat că oamenilor de cultură li se alătură în ultima vreme și oamenii de afaceri întrucât "văd în Klaus Iohannis o posibilitate de deschidere către investițiile străine și o posibilitate de înlăturare a zonelor clientelare pe care le-au avut până acum".

Varujan Vosganian consideră că "trebuie să privim această campanie electorală nu doar din prisma funcției de președinte, ci prin câteva dintre atributele care decurg din funcția de președinte și relația cu Guvernul, care nu trebuie deloc neglijată".

AGERPRES / (A — autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima