VREMEA SCHIMBĂRII/Ce făceau EI când TU erai în stradă

VREMEA SCHIMBĂRII/Ce făceau EI când TU erai în stradă

În timp ce tu şi alţi 25 de mii de oameni eraţi ocupaţi să protestaţi în frig împotriva sistemului corupt, câteva zeci de parlamentari au avut grijă să suspende legea care permitea românilor din diaspora să voteze prin corespondenţă. Pentru că pot.

Toţi parlamentarii UDMR, plus încă 31 de tovarăşi de-ai lor din PSD, UNPR şi ALDE au contestat, MARȚI, la Curtea Constiţională a României (CCR), o lege pe care Senatul o adoptase în urmă cu doar o lună, care le-ar fi permis românilor din străinătate să voteze prin intermediul serviciilor poştale la alegerile parlamentare de anul viitor. Dacă ar fi fost implementată la timp, evident, şi nu ar fi fost întârziată de nişte parlamentari care se simţeau ameninţaţi de votul diasporei.

Conform legii, românii din străinătate ar fi putut să voteze prin corespondenţă la alegerile parlamentare de anul viitor dacă actul normativ ar fi fost implementat până la 15 noiembrie, anul ăsta. Dar parlamentarii cu pricina au avut grijă să-şi plaseze contestaţia strategic în aşa fel încât CCR să fie obligată să o analizeze abia pe 18 noiembrie. Ceea ce înseamnă că, indiferent de verdictul CCR, legea nu o să intre în vigoare la timp pentru alegerile parlamentare din 2016. SURSA  Vice.com .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale