Zgonea a ÎNCUIAT Parlamentul pentru a nu se discuta despre DIASPORA/Presa, INTERZISĂ în incintă

Zgonea a ÎNCUIAT Parlamentul pentru a nu se discuta despre DIASPORA/Presa, INTERZISĂ în incintă

Ședința Comisiei pentru românii din diaspora mutată în fața Parlamentului. Accesul presei în Parlament a fost interzis

Ședința de miercuri a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor se desfășăoară în fața clădirii Parlamentului. Cei șapte membri ai comisie, prezenți la ședință, au luat această hotărâre după ce accesul presei a fost intezis în Palatul Parlamentului, de către conducerea Camerei Deputaților.

Totodată, membrii comsiei au ieșit în curtea Parlamentului pentru că cei doi miniștri convocați miercuri pentru o întrevedere nu s-au prezentant la întâlnire. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu şi cel al Românilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici au fost chemați pentru discuiții pe tema desfăşurării votului în diaspora în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Teodor Meleșcanu ar fi anunțat înainte că nu va participa la întrevedere din motive obiective.

Deputatul Mircea Dolha a declarat în fața Parlamentului că gestul celor doi miniștri scoate în evidență indiferența lor față de românii din diaspora.

”Gestul miniștrilor reflectă indiferența miniștrilor față de românii din diaspora. I-am invitat pe Melescanu și pe Stanoevici pentru a ne prezenta cum vor rezolva problema procesului electoral de duminică, 16 noiembrie din diaspora. Sunte convinși că duminică vor fi și mai mulși români care vor să voteze.”, a declarat Dolha.

Totodată, Bogdan Diaconu, membru al comisiei a declarat că ”dacă va exista un număr considerabil de români care nu pot vota și numărul se va apropia de diferența dintre căștigător și învins, acesta va fi un motiv pentru a contesta alegerile„.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

4 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…