Anghel Iordănescu, optimist înaintea meciului cu Feroe, din preliminariile EURO 2016

Anghel Iordănescu, optimist înaintea meciului cu Feroe, din preliminariile EURO 2016

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, s-a arătat optimist înaintea jocului cu formația Insulelor Feroe, de duminică, din preliminariile EURO 2016, iar singurul lucru de care a părut îngrijorat la conferința de presă de sâmbătă, de la Mogoșoaia, a fost starea gazonului stadionului din Ploiești, din cauza ploii.

''Dacă o să fim fraieri, Feroe poate produce surpriza cum a făcut cu Grecia'', a afirmat Iordănescu. ''Avem o singură temere, vremea și terenul de joc. Sper ca gazdele să facă totul pentru ca noi să putem desfășura jocul pe care ni-l dorim'', a spus Iordănescu.

''Am avut patru zile de antrenamente bune, în care am reușit, spre lauda d-lui doctor (Pompiliu Popescu, n. red.), să recuperăm jucătorii accidentați. La reunirea lotului aveam cinci jucători incerți, dar am reușit să-i recuperăm, ultimul fiind chiar căpitanul Răzvan Raț. Din păcate, joi am pățit un necaz, Chipciu s-a accidentat și s-a adăugat listei de indisponibilități care îi mai cuprinde pe Marica, Bogdan Stancu, Tătărușanu, Săpunaru etc. Au fost antrenamente intensive, am avut chiar și două pe zi, și cred că suntem pregătiți. Azi vom lua ultimele decizii legate de primul unsprezece. Suporterii sper să ne susțină așa cum fac și cu Petrolul'', a adăugat antrenorul echipei naționale.

''Știu că mai sunt bilete, sper ca iubitorii fotbalului să se bucure de un joc frumos. Sunt convins că suporterii ploieșteni vor susține echipa națională'', a comentat Iordănescu, tehnicianul neexcluzând posibilitatea ca naționala să joace și în alte orașe din țară: ''Meciurile grele din actuala campanie le vom juca la București, dar știu că federația este interesată să jucăm și în alte orașe''.

Iordănescu a rememorat debutul său ca selecționer al primei reprezentative, petrecut într-un meci cu Feroe: ''În 1993 am debutat ca selecționer cu Feroe (4-0). De atunci, fotbalul a evoluat enorm, s-a schimbat mult și nu mai putem spune că vom câștiga prin simpla prezență''.

Antrenorul echipei naționale a amintit că nu o dată tricolorii au avut probleme în meciurile cu insularii: ''Naționala a jucat în Feroe și a câștigat cu 1-0, greu, când eu nu eram selecționer, iar prin minutul 88 Feroe a avut o situație mare de a marca. Îmi aduc aminte și partida cu Feroe de la Piatra Neamț, când am avut 2-0, iar Feroe ne-a marcat și ne-a creat emoții. Nu mai sunt echipe pe care să le bați dinainte. Prin organizare și fizic pot pune probleme''.

Iordănescu consideră că jucătorii săi sunt pregătiți pentru partida cu Feroe: ''Îi simt pregătiți și conectați pe jucători. Sper să fim concentrați și în timpul jocului și să nu avem probleme cu terenul''.

Anghel Iordănescu a analizat bine adversarul de duminică: ''Am studiat adversarul, am văzut meciul lor cu Grecia. Au făcut un joc foarte bun, au marcat un gol frumos, au mai avut situații. Una peste alta au demonstrat un fotbal modern, pe care îl practică de obicei echipele bune''.

Selecționerul consideră că ''echipa națională are nevoie de toți jucătorii, și de cei de la echipele mari, și de la echipe aflate în insolvență. Naționala trebuie să adune toți jucătorii care pot ajuta, iar cluburile au nevoie ca suporterii să le fie aproape''.

Iordănescu s-a referit și la vizita lui Mircea Lucescu, antrenorul lui Șahtior Donețk, în cantonamentul echipei naționale: ''Cu mulți ani în urmă, când eram jucător la echipa națională, selecționerul Valentin Stănescu îl chema de câte ori avea ocazia pe reputatul Ștefan Covaci, care ne spunea câteva cuvinte să ne mobilizeze, și era tobă de fotbal. Lucescu, atunci când era jucător la națională, spunea că selecționerul Angelo Niculescu îl chema pe Emerich Vogl. Eu intenționez să îl aduc și pe Emeric Ienei la echipa națională. Acum nu am știut că el era în București, pentru că l-aș fi sunat''.

Meciul dintre echipele României și Insulelor Feroe va avea loc duminică, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, de la ora 19,00, în preliminariile EURO 2016. Meciul va fi arbitrat de portughezul Artur Soares Dias. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...