Argentina-Iran 1-0. Leo Messi înscrie cu un şut impecabil şi decide calificarea

Argentina-Iran 1-0. Leo Messi înscrie cu un şut impecabil şi decide calificarea

Partida Argentina-Iran, din faza a doua a grupelor turneului final, a părut foarte dezechilibrată înainte de fluierul de start. Argentinienii erau mari favoriţi pentru o victorie categorică, însă, iranienii au demonstrată că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

Cu o tactică foarte rigidă impusă de selecţionerul Carlos Queiroz, iranienii s-au apărat supra-aglomerat aproape tot meciul şi le-au pus mari dificultăţi sud-americanilor să le străpungă defensiva. 

Când toată lumea se pregătea să plece acasă de pe stadion, argentinienii dezamăgiţi, iar brazilienii şi iranienii în culmea fericirii, a venit golul izbăvitor a lui Leo Messi din primul minut a prelungirilor. Decarul argentinian a inventat o fază de geniu în marginea careului advers, a întors un adversar cu un dribling scurt şi a catapultat mingea cu un şut plasat, la colţul lung, direct în plasa laterală a porţii Iranului. Partida s-a terminat cu jucătorii asiatici prăbuşiţi pe gazon, gândindu-se că au fost la un pas de a produce cea mai mare surpriză a Mondialului.

S-a terminat 1-0 pentru Argentina, care avansează în optimile de finală. În celălalt meci al grupei, Bosnia va întâlni Nigeria, partida fiind programată în această noapte, la ora 01.00, în direct pe TVR 1.


Iată echipele de start:

Argentina: Romero - Fernandez, Garay, Zabaleta, Rojo - Gago, Mascherano, Di Maria - Aguero, Messi, Higuain. Antrenor: Alejandro Sabella.

Iran: Haghighi, Haji Safi, Hosseini, Sadeghi, Nekounam, Shojaei, Timotian, Montarezi, Ghoochannejad, Dejagah, Pooladi. Antrenor: Carlos Queiroz.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...