Handbal feminin: Spania - România 20-22, la EURO 2014

Handbal feminin: Spania - România 20-22, la EURO 2014

Naționala feminină de handbal a României a învins formația Spaniei cu scorul de 22-20 (9-14), luni seara, la Debrecen, într-un meci din Grupa principală 1 a Campionatului European din Ungaria și Croația - EURO 2014.

România a făcut o repriză, a doua, excelentă, cea mai bună a sa la acest turneu, primind doar șase goluri și întorcând un pasiv de cinci goluri la pauză.

Spania a condus în debutul jocului cu 1-0 (1) și 2-1 (2), dar România a punctat de trei ori la rând, pentru 4-2 (9), însă a ratat o aruncare de la 7 metri și nu a profitat de o dublă superioritate numerică. Ibericele au întors jocul și diferența de pe tabelă a crescut constant în favoarea lor, ajungând să fie de 14-9 la pauză, după ce tricolorele nu au marcat în ultimele nouă minute ale primei reprize.

Partea secundă a meciului a arătat o cu totul altă echipă a României, cu o apărare agresivă, compactă și un atac mai atent ca în prima repriză. România a marcat patru goluri consecutive, prima reușită a Spaniei de după pauză venind în minutul 41. România a restabilit egalitatea în minutul 45, 16-16, iar cinci minute mai târziu prelua conducerea, cu 18-17 (50). Pe finalul partidei, jocul a fost echilibrat și a căpătat accente dramatice (18-18, 19-19), dar echipa noastră a marcat de trei ori la rând, prin Brădeanu și Neagu (2), apropiindu-și victoria, un succes care păstrează șansele teoretice de calificare în semifinale.

Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 20 de mingi parate din 39 (51% procentaj), chiar dacă MVP-ul meciului a fost declarată Cristina Neagu. Cea mai bună din echipa Spaniei a fost aleasă, de EHF, portărița Ana Temprano. Carmen Martin (CSM București) a înscris 4 goluri în acest meci.

Neagu și Țăcălie au ratat aruncări de la 7 metri în acest meci, dar și Ungureanu a apărat trei (două la Martin, una Barbosa), iar Denisa Dedu una (la Lopez).

Au evoluat echipele:

Spania: Silvia Navarro, Ana Temprano — Marta Lopez, Carmen Martin (4 goluri), Maria Nunez, Marta Mangue (3), Macarena Aguilar, Elisabet Chavez, Elisabeth Pinedo (5), Nerea Pena (4), Lara Gonzalez, Patricia Elorza, Naiara Egozkue, Alexandrina Barbosa Cabral (4). Selecționer: Jorge Duenas.

România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu — Aneta Pîrvuț (1), Oana Bondar, Crina Pintea, Cristina Neagu (7), Aurelia Brădeanu (2), Adriana Țăcălie (2), Gabriela Perianu (1), Valentina Ardean-Elisei (4), Georgiana Ciuciulete (1), Cristina Zamfir, Daniela Băbeanu, Camelia Hotea, Florina Chintoan (1), Laura Chiper (3). Selecționer: Gheorghe Tadici.

Arbitri: Peter Brunovsky, Vladimir Canda (ambii din Slovacia); observator EHF: Monika Hagen (Suedia), supervizor EHF: Bozidar Djurkovic (Serbia).

Luni mai au loc partidele Polonia — Norvegia și Ungaria — Danemarca. În clasament, pe primul loc se află Norvegia, cu 6 puncte, urmată de Ungaria, 4 p, Spania, 4 p, Danemarca, 3 p (-3), România, 3 p (-7), Polonia, 0 p.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa