Romario, ales senator de Rio

Romario, ales senator de Rio

Romario, fostul atacant-vedetă al echipei FC Barcelona și al selecționatei Braziliei, a fost ales duminică senator de Rio de Janeiro, ca reprezentant al Partidului Socialist brazilian.

Campion mondial în 1994 cu Selecao, Romario a primit 63,39 la sută din sufragii, devansându-l categoric pe rivalul său Cesar Maia, de la Partidul Democratic (20,5 la sută), un politician experimentat, fost primar al orașului Rio de Janeiro, conform rezultatelor oficiale difuzate după numărarea a 90 la sută din voturi.

"O Baixinho" (Micuțul), cum este supranumit Romario, s-a înscris în Partidul Socialist Brazilian în 2009, într-o perioadă în care era asaltat de probleme financiare și legale, iar un an mai târziu a fost ales deputat federal. Deși ca fotbalist se remarcase prin dispoziția redusă la efort și plăcerea pentru viața nocturnă, ca deputat și-a creat imaginea unui politician cu forță de muncă.

Romario s-a opus cu virulență organizării Cupei Mondiale 2014 în Brazilia, i-a criticat pe responsabilii FIFA și a denunțat corupția și cheltuielile publice imense făcute pentru construcția stadioanelor, în locul unor investiții în școli, spitale și în transportul public.

Printre adversarii politici ai fostului atacant al echipelor PSV Eindhoven și FC Barcelona se numără și fostul său coechipier de la echipa națională, Ronaldo, angajat în campania electorală prezidențială alături de candidatul social-democrat Aecio Neves, care o va înfrunta pe Dilma Rousseff, actuala președintă de stânga a Braziliei, în turul doi al alegerilor, programat pe 26 octombrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…