Antrenorul secund Gavril Kozma spune că nu a fost plătit pentru munca depusă la naţionala Under 18/Gabriela Szabo: Vom găsi o soluţie

Antrenorul secund Gavril Kozma spune că nu a fost plătit pentru munca depusă la naţionala Under 18/Gabriela Szabo: Vom găsi o soluţie

Gavril Kozma, antrenorul secund al echipei naţionale de handbal feminin Under 18 a României, campioană mondială în Macedonia, a declarat, luni, la sosirea la Bucureşti, că nu a fost remunerat pentru munca depusă şi că a făcut totul din pasiune.

Gavril Kozma (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Dacă vă interesează, eu am făcut ce am făcut din pasiune. Nu sunt şi nu am fost remuneraţi pentru munca asta pe care am făcut-o. Poate de acum înainte. Am făcut din pasiune, nu vă vine să credeţi? Luaţi-o ca pe o provocare. Şi am demonstrat că se poate. Acum este important să se confirme şi la senioare, asta nu ne mai priveşte pe noi, ci pe cei care lucrează la nivelul următor", a spus Kozma la Aeroportul Henri Coandă.

Întrebat dacă este normal ca antrenorul unei campioane mondiale să lucreze gratuit, Gavril Kozma a răspuns: "În condiţiile actuale economico-financiare sunt foarte multe lucruri de neexplicat, dar sunt şi foarte multe lucruri care rămân de explicat. Să sperăm că acest rezultat va fi un balon mare de oxigen şi în acest sens şi că vom avea sponsori şi că se va investi în noi. Pentru că am făcut dovada că avem valoare".

Kozma este de părere că de acum înainte handbalul românesc trebuie să aibă mai multă încredere în sportivele şi antrenorii români. "Sper că trei-patru fete din această generaţie, dacă nu mai multe, vor ajunge sus. Secretul performanţei este talent dublat de un volum foarte mare de muncă, plus contracte la echipe unde să joace, nu să stea. Şi aş vrea ca de acum înainte să se aibe încredere în sportivele române şi în antrenorii români", a precizat Gavril Kozma.

Szabo: Vom găsi o soluţie să rezolvăm problema salariilor antrenorilor

Minisitrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, luni, că va găsi o soluţie pentru a rezolva problema salariilor antrenorilor echipei naţionale de handbal feminin under 18 a României, campioană mondială în Macedonia, tehnicieni care nu au fost remuneraţi pentru munca de la lot.

"Sunt foarte multe probleme în sportul românesc, nu este un caz singular. Nu ne este însă imposibil să le rezolvăm, cu eforturi le vom rezolva. Vom găsi o soluţie să rezolvăm aceste probleme. Din acest moment mă va preocupa situaţia acestor fete, sper să găsim soluţiile care să le satisfacă pe ele şi pe antrenorii lor. Foarte multe probleme din sportul românesc nu ţin de minister, sunt la federaţiile naţionale. De multe ori, ministerul rezolvă problemele unei federaţii, federaţia să rezolve problemele unui club şi clubul e ca şi inexistent. Noi încercăm să rezolvăm cât putem problemele dintr-o federaţie, dar nu e simplu. Noi încercăm să remunerăm un număr considerabil de sportivi şi antrenori din veniturile MTS", a declarat Szabo, care le-a primit, luni, la MTS pe noile campioane mondiale.

Referitor la această problemă, preşedintele FR Handbal, Mihai Dedu, a spus că a convenit împreună cu antrenorii acestei echipe modul de colaborare, înca dinaninte de a fi numiţi în funcţie: "Este o colaborare pe care noi am hotărât-o de când dânşii au fost numiţi şi aşa s-a desfăşurat colaborarea. Noi nu ne-am propus să vorbim despre partea financiară, primele vor fi îndestulătoare. Vrem să scoatem în evidenţă că suntem cei mai buni din lume".

Antrenorul Aurelian Roşca a confirmat afirmaţiile făcute de Dedu, spunând că nu s-a pus problema banilor atunci când a preluat echipa. "Când am preluat această echipă nu s-a pus problema banilor. Este o mândrie pentru noi că am ajuns până aici, dar nu am vrut să punem căruţa înainitea cailor", a declarat Roşca.

Sportivele tricolore, pregătite de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma, au fost aşteptate, luni, la Aeroporul Internaţional Henri Coandă, de Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, de familii, prieteni şi de foşti antrenori ai jucătoarelor. Căpitanul Cristina Laslo şi Mădălina Ion au fost primele handbaliste care ajuns în sala de aşteptare a aeroportului, prezentând trofeul cucerit în Macedonia, în aplauzele celor prezenţi.

Echipa naţională de handbal feminin under 18 a României a câştigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiţia desfăşurată în Macedonia.

Sportivele române au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia şi Uzbekistan. România s-a clasat a doua în această grupă, în care de asemenea a învins Germania, scor 27-25, şi a acces în optimi, fază în care a trecut de Croaţia, scor 28-22. În sferturile de finală, handbalistele din România au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în faţa Muntenegrului, scor 28-25.

La acest turneu, româncele au câştigat toate partidele, cu excepţia meciului cu Danemarca din grupă, încheiat la egalitate, scor 30-30.

La ediţia din 2012, medalia de aur a fost câştigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia şi Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina