Astra Giurgiu, învinsă cu 2-0 de AZ Alkmaar și eliminată din Europa League

Astra Giurgiu, învinsă cu 2-0 de AZ Alkmaar și eliminată din Europa League

Astra Giurgiu a ratat calificarea în grupele Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de formația olandeză AZ Alkmaar cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ''AZ'', în manșa secundă a play-off-ului competiției.

Liderul Ligii I, care se impusese în prima partidă cu scorul de 3-2, a cedat pe final, în urma golurilor marcate de Jop van der Linden (80) și Robert Mühren (84).

AZ a dominat meciul de la un capăt la altul și și-a creat numeroase ocazii de gol, însă Silviu Lung jr a avut o evoluție magistrală, umbrită de eroarea din minutul 80, când mingea trimisă de fundașul Jop van der Linden (80), din lovitură liberă, s-a dus printre mâinile goalkeeper-ului.

După un început de tatonare, AZ a preluat controlul jocului și prima situație periculoasă a apărut în minutul 17, când Oros a respins in extremis din fața porții. Lung a ieșit la rampă și a respins șutul la colțul scurt al lui Henriksen (24), iar apoi s-a remarcat la șuturile lui van der Linden și Haye (26) în decurs de câteva secunde.

Prima tentativă ofensivă a Astrei a fost semnată de William De Amorim (32), care a trimis un șut de la distanță, peste poartă. În finalul primei reprize, Budescu a executat o lovitură liberă (44), dar Rochet a prins. Johansson (45), cu un șut peste poartă din careu, a semnat ultima ocazie a primei părți.

După pauză, Lung a avut intervenții remarcabile la șuturile lui Johansson și Hupperts (50). Au urmat apoi câteva oportunități ale echipei antrenate de Marius Șumudică, dar Alibec (54) a tras peste puțin, iar Budescu (55) a șutat și el pe lângă poartă.

Lung (58) a respins șutul lui Hupperts, Astra a replicat prin Găman (62), care a reluat peste poartă cu capul, după un corner.

Lung a reținut șutul lui Janssen (68), iar apoi Astra a reușit să țină mingea departe de poartă pentru o perioadă. O eroare de apreciere a lui Lovin a dus la comiterea unui fault la 18 metri de poarta lui Lung, iar Jop van der Linden a deschis scorul. Lung s-a mai remarcat o dată, la șutul lui Haye (83), dar nou-intratul Robert Mühren (84) a tranșat soarta meciului după ce a dejucat pasul la ofsaid al apărării giurgiuvene. AZ a mai ratat o ocazie, prin Tankovic (90+1), al cărui șut din careu a fost prins de Lung.

AZ Alkmaar — Astra Giurgiu 2-0 (0-0)

Au marcat: Jop van der Linden (80), Robert Mühren (84).
Alkmaar, Stadion AZ
Europa League — play-off (manșa a doua)
În prima manșă: 2-3.

Au evoluat echipele:

AZ Alkmaar: 1. Sergio Rochet — 2. Mattias Johansson, 3. Jeffrey Gouweleeuw (căpitan), 14. Jop van der Linden, 24. Ridgeciano Haps — 23. Derrick Luckassen (11. Muamer Tankovic, 78), 10. Markus Henriksen, 20. Thom Haye — 7. Guus Hupperts, 18. Vincent Janssen (21. Robert Mühren, 78), 19. Dabney Souza (4. Jan Wuytens, 89). Antrenor: John van den Brom.
Rezerve neutilizate: 16. Gino Coutinho — 8. Joris van Overeem, 22. Achille Vaarnold, 26. Stijn Spierings.

Astra: 1. Silviu Lung jr — 84. Pedro Queirós, 25. Valerică Găman, 15. Cristian Oros, 13. Júnior Morais — 30. Alexandru Dandea, 20. Florin Lovin (11. Daniel Florea, 84) — 9. Gabriel Enache (31. Alexandru Ioniță II, 83), 10. Constantin Budescu (căpitan), 91. William de Amorim — 7. Denis Alibec (23. Fernando Boldrin, 62). Antrenor: Marius Șumudică.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaș — 2. Geraldo Alves, 34. Ricardo Alves, 77. Alexandru Stan.

Arbitru: Robert Schorgenhofer; arbitri asistenți; Matthias Winsauer, Roland Brandner; arbitru de rezervă: Oliver Drachta (toți din Austria)
Delegat UEFA: Tamir Gilat (Israel), observator UEFA pentru arbitri: Paulius Malzinskas (Lituania)
Cartonașe galbene: Enache (39), Dabney Souza (74), Junior Morais (87), Boldrin (87), Hupperts (87), Dandea (87), Rochet (90+2).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”