Atletism: Alina Rotaru și Florentina Marincu, în finală la lungime la Europene în sală

Atletism: Alina Rotaru și Florentina Marincu, în finală la lungime la Europene în sală

Trimisul special AGERPRES, Teodora Oprea, transmite: Săritoarele în lungime Alina Rotaru (locul 3 în calificări, cu 6,59 m) și Florentina Marincu (locul 5, cu 6,57 m) s-au calificat în finala probei, programată sâmbătă de la ora 17,45, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Praga.

Astfel, după ce și triplusaltistul Marian Oprea a fost al doilea în preliminarii (cu 16,63 m), reuniunea de vineri dimineața a Europenelor a adus delegației României trei finaliști, lotul nostru fiind, din acest punct de vedere, "în grafic".

Preliminariile la lungime au avut un barem greu de depășit în acest moment al sezonului, 6,75 m, doar Ivana Spanovic (Serbia), liderul sezonului, reușind un 6,76 m. Cu o prestație constantă, Alina Rotaru (6,55 m, 6,59 m și, fără miză, 6,32 m) și Florentina Marincu, cea mai tânără concurentă, la doar 19 ani (6,57 m, 6,42 m și 6,57 m) au obținut o încurajatoare prezență în finala de 8, într-o reuniune care a atras, surprinzător pentru un concurs de dimineață, aproape 7.000 de spectatori.

În schimb, la 400 m, Adelina Pastor (locul 5, în seria 1) și Bianca Răzor (locul 3 în seria 3), ca și Claudia Bobocea, abia a 18-a, ultima, cu 9'27"82/100 la 3.000 m, n-au confirmat performanțele anterioare din acest sezon, părăsind competiția.

În reuniunea de vineri după-amiază vom avea o singură reprezentantă, Daniela Stanciu concurând în calificările la înălțime, unde are un rezultat în acest sezon de 1,94 m.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…