Auto - Formula 1: Britanica Susie Wolff, pilot de încercări la echipa Williams

Britanica Susie Wolf va participa la două sesiuni de antrenamente în viitoarea ediție a Campionatului Mondial de Formula 1, în calitate de pilot oficial de încercări al echipei Williams, a anunțat vineri team-ul britanic, citat de agenția Reuters.

Susie Wolf, soția directorului executiv al echipei Mercedes, austriacul Toto Wolff, a fost pilot de dezvoltare la Williams în ultimele trei sezoane.

În vârstă de 31 ani, Susie Wolff va participa la ultimele două zile de teste programate în 2015, urmând să lucreze totodată în simulatorul fabricii Williams.

Wolff a pilotat în două sesiuni de antrenamente libere în cursul acestui sezon, devenind prima femeie pilot care a participat la un weekend de Formula 1 în ultimii 22 de ani.

"Acesta este încă un pas în direcția bună pentru pentru mine", a declarat Susie Wolff, care va lucra alături de cei doi piloți oficiali ai echipei Williams, Felipe Massa și Valterri Bottas.

Williams s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general al constructorilor la finalul acestui sezon, aceasta fiind cea mai bună performanță realizată de echipa britanică în ultimii 11 ani.

Brazilianul Felipe Nasr, care a fost pilot de încercări și de rezervă în acest sezon la Williams, va concura de anul viitor pentru echipa Sauber.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …