Campionatul European de Wushu, la Sala Polivalentă din Bucureşti

Campionatul European de Wushu, la Sala Polivalentă din Bucureşti

Federaţia Romană de Arte Marţiale organizează în perioada 2-11 mai Campionatul European de Wushu, la Sala Polivalentă din Bucureşti, eveniment care va avea loc în premieră în România, se arată într-un comunicat al FRAM remis agenţiei MEDIAFAX.

Campionatul European de Wushu, la Sala Polivalentă din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Campionatul European de Wushu va fi alcătuit din două părţi: Campionatul de Taiji şi Stiluri Interne şi Campionatul de Sanda (lupte full contact) şi Taolu (luptă cu mai mulţi parteneri imaginari).

CE de wushu reprezintă principalul eveniment al artelor marţiale la nivelul Capitalei în acest an, la care se estimează o prezenţă de aproximativ 5.000 de spectatori pe parcursul întregii perioade de desfăşurare, cu participarea a peste 1.000 de sportivi, antrenori şi organizatori, cu delegaţii din 32 de ţări: Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Wushu-ul a fost recunoscut ca sport olimpic din februarie 2002, primele concursuri olimpice având loc la ediţia de la Beijing.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”