Ciclism - Giro: Ilnur Zakarin (Katiușa), învingător la Imola, Contador în continuare lider

Ciclism - Giro: Ilnur Zakarin (Katiușa), învingător la Imola, Contador în continuare lider

Rusul Ilnur Zakarin (Katiușa) a obținut miercuri, în Turul ciclist al Italiei, o victorie cu panaș, adjudecându-și etapa a 11-a, dintre Forli și Imola, fără drept de apel, după un efort solitar de circa 20 km, în timp ce spaniolul Alberto Contador (Tinkoff - Saxo), mereu la controlul cursei, și-a păstrat tricoul roz, la trecerea în a doua jumătate a Giro-2015.

Disputată pe ploaie, cu un final pe celebrul circuit "Enzo e Dino Ferrari" de la Imola, etapa a 11-a a prilejuit din nou un succes pentru unul dintre temerarii zilei, cei care evadează, care își iau soarta în propriile mâini, dar care, mai ales, reușesc să reziste oricărui atac al plutonului. De data aceasta, talentatul rutier rus Ilnur Zakarin, un sportiv longilin (1,87 m, 67 kg) în vârstă de 26 de ani, a dublat curajul inițial, atacând chiar din evadarea de circa 10 colegi cu 20 km înainte de linia de sosire.

Pe circuitul auto-moto de la Imola, componentul formației Katiușa a fost cronometrat în 3h55'08", o parte din foștii lui colegi de evadare venind cu o întârziere de 53 secunde, conduși de columbianul Carlos Betancur (AG2R la Mondiale) și de italianul Franco Pellizotti.

Atent mereu, înconjurat de coechipieri, Contador a controlat cursa fără mari eforturi, permițându-și pe final câteva hărțuiri "de control" și păstrează tricoul roz, fiind urmat la 3 secunde de italianul Fabio Aru și la 46 secunde de spaniolul Mikel Landa (ambii de la Astana).

Cicliștii români Eduard Grosu (Nippo) și Serghei Țvetcov (Androni) au pierdut din nou 19'05" față de învingător, sosind cu ultimul pluton. Astfel, Țvetkov a coborât un loc la general, fiind acum pe 164, la 2h17'46", iar Grosu se menține pe 176 (la 2h34'19"), din cei 187 rutieri rămași în cursă.

Joi se dispută etapa a 12-a, Imola — Vicenza (Monte Berico), în lungime de 190 kilometri, plată ca în palmă pe primii 130 kilometri, ușor vălurită pe final.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…