Ciclism - Giro: Ilnur Zakarin (Katiușa), învingător la Imola, Contador în continuare lider

Rusul Ilnur Zakarin (Katiușa) a obținut miercuri, în Turul ciclist al Italiei, o victorie cu panaș, adjudecându-și etapa a 11-a, dintre Forli și Imola, fără drept de apel, după un efort solitar de circa 20 km, în timp ce spaniolul Alberto Contador (Tinkoff - Saxo), mereu la controlul cursei, și-a păstrat tricoul roz, la trecerea în a doua jumătate a Giro-2015.

Disputată pe ploaie, cu un final pe celebrul circuit "Enzo e Dino Ferrari" de la Imola, etapa a 11-a a prilejuit din nou un succes pentru unul dintre temerarii zilei, cei care evadează, care își iau soarta în propriile mâini, dar care, mai ales, reușesc să reziste oricărui atac al plutonului. De data aceasta, talentatul rutier rus Ilnur Zakarin, un sportiv longilin (1,87 m, 67 kg) în vârstă de 26 de ani, a dublat curajul inițial, atacând chiar din evadarea de circa 10 colegi cu 20 km înainte de linia de sosire.

Pe circuitul auto-moto de la Imola, componentul formației Katiușa a fost cronometrat în 3h55'08", o parte din foștii lui colegi de evadare venind cu o întârziere de 53 secunde, conduși de columbianul Carlos Betancur (AG2R la Mondiale) și de italianul Franco Pellizotti.

Atent mereu, înconjurat de coechipieri, Contador a controlat cursa fără mari eforturi, permițându-și pe final câteva hărțuiri "de control" și păstrează tricoul roz, fiind urmat la 3 secunde de italianul Fabio Aru și la 46 secunde de spaniolul Mikel Landa (ambii de la Astana).

Cicliștii români Eduard Grosu (Nippo) și Serghei Țvetcov (Androni) au pierdut din nou 19'05" față de învingător, sosind cu ultimul pluton. Astfel, Țvetkov a coborât un loc la general, fiind acum pe 164, la 2h17'46", iar Grosu se menține pe 176 (la 2h34'19"), din cei 187 rutieri rămași în cursă.

Joi se dispută etapa a 12-a, Imola — Vicenza (Monte Berico), în lungime de 190 kilometri, plată ca în palmă pe primii 130 kilometri, ușor vălurită pe final.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

4 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

5 Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei, în Germania, unde a închiriat hotel întreg

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I