Ciclism - Giro: Tiralongo, primul în etapa a 9-a, Contador păstrează tricoul roz, la mare luptă

Veteranul italian Paolo Tiralongo (Astana) a câștigat duminică detașat etapa a 9-a a Turului ciclist al Italiei, între Benevento și San Giorgio del Sannio, fiind cronometrat pe 224 km în 5h50'31", spaniolul Alberto Contador (Tinkoff - Saxo) păstrându-și, din nou după o dură confruntare cu italianul Aru, tricoul roz de lider al clasamentului general. Coechipier al lui Fabio Aru (dar și al lui Vicenzo Nibali, absent în Giro anul acesta), Tiralongo și-a valorificat din plin calitățile de cățărător, depășindu-l pe pantele spre sosire pe olandezul Tom-Jelte Slagter, plecat singur. Mai proaspăt pe final, Tiralongo s-a impus cu 21 secunde avans față de un alt olandez, Steven Kruijswijk și cu 23 față de germanul Simon Geschke.

În spatele celor care și-au disputat victoria de etapă, atenția a fost captată de principalii favoriți la succesul final, Fabio Aru, aflat pe locul 2 la câteva secunde la general, atacând cu 15 km înainte de sosire, mizând și pe accidentarea din urmă cu 2 zile a lui Contador (umăr dislocat, după o căzătură). Spaniolul, însă, s-a apărat exemplar, astfel încât arbitrii nu au putut da sardului de la Astana decât o secundă avans pentru acest loc 10 în etapă.

În ziua de pauză, de luni, Cotador se prezintă cu doar 3 secunde în fața lui Aru, în timp ce australianul Richie Porte se află în continuare pe locul 3, la 22 secunde acum. Un alt favorit, columbianul Rigoberto Uran, a dat din nou distanță, aflându-se pe locul 8, dar la 2'10".

Cei doi rutieri români au rămas în zona ultimelor locuri în clasamentul tricoului roz: Serghei Țvetcov (Androni), pe 163, la 1h59'03" (locul 143 în etapă, la 17'53"), în timp ce Eduard Grosu este al 179-lea acum, la 2h16'16", după ce în etapa a 9-a a sosit în același timp cu Țvetcov, dar a fost creditat cu locul 135.

Plutonul și caravana se vor odihni luni în sudul Italiei, pentru ca marți să plece din nou la drum, în etapa a 10-a, Civitanova Marche — Forli (200 km). AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația