Ciclism - Turul Franței: Cehul Zdenek Stybar, învingător în etapa a 6-a

Disputată vineri între Abbeville și Le Havre (191,5 km), etapa a 6-a a Turului ciclist al Franței a fost câștigată de cehul Zdenek Stybar (Ettix - Quick Step), cronometrat în 4h53'46", urmat de slovacul Peter Sagan (Tinkoff - Saxo) și francezul Bryan Coquard (Europcar), ambii la 2 secunde.

Purtătorul tricoului galben, germanul Tony Martin (Ettix), a căzut cu 700 m înainte de linia de sosire, într-un incident produs chiar de el, prin schimbarea trasei de mers, manevră căreia i-au căzut victime mai mulți rutieri. Martin a trecut linia de sosire ajutat de coechipieri, iar continuarea cursei a devenit pentru el incertă, fiind suspect de fractură de claviculă, după primele constatări.

În cazul unui abandon, dar și a unei sancțiuni pentru incidentul amintit, tricoul galben ar fi preluat de al doilea clasat la general, la 12", britanicul Chris Froome, care a scăpat ca prin urechile acului de căzătură.

Singura acțiune de atac a zilei, anihilată, previzibil cu câțiva kilometri înainte de sosire, a avut totuși meritul de a marca o premieră absolută: grație celor 3 puncte câștigate la cele 3 cățărări de categoria a 4-a, eritreeanul Daniel Teklehaimanot (MTN — Qhubeka) devine primul african din istoria Le Tour care îmbracă tricoul alb cu buline roșii, al liderului Marelui Premiu al Munților. De altfel, Teklehaimanot avea referințe de grimpeur, el clasându-se pe primul loc în acest clasament în Criterium Dauphine.

Etapa de vineri, a 7-a, punctată cu 2 stele, dintre Livarot și Fougeres va purta plutonul și caravana din Normandia în Bretania, ambele patriile unor mari cicliști francezi, învingători în Marea Buclă, regretatul Jacques Anquetil și, respectiv Bernard Hinault, care și acum este în caravană. În lungime de 190,5 km, etapa pare destinată unui sprint masiv. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!