Ciclism - Turul Franței: Cehul Zdenek Stybar, învingător în etapa a 6-a

Disputată vineri între Abbeville și Le Havre (191,5 km), etapa a 6-a a Turului ciclist al Franței a fost câștigată de cehul Zdenek Stybar (Ettix - Quick Step), cronometrat în 4h53'46", urmat de slovacul Peter Sagan (Tinkoff - Saxo) și francezul Bryan Coquard (Europcar), ambii la 2 secunde.

Purtătorul tricoului galben, germanul Tony Martin (Ettix), a căzut cu 700 m înainte de linia de sosire, într-un incident produs chiar de el, prin schimbarea trasei de mers, manevră căreia i-au căzut victime mai mulți rutieri. Martin a trecut linia de sosire ajutat de coechipieri, iar continuarea cursei a devenit pentru el incertă, fiind suspect de fractură de claviculă, după primele constatări.

În cazul unui abandon, dar și a unei sancțiuni pentru incidentul amintit, tricoul galben ar fi preluat de al doilea clasat la general, la 12", britanicul Chris Froome, care a scăpat ca prin urechile acului de căzătură.

Singura acțiune de atac a zilei, anihilată, previzibil cu câțiva kilometri înainte de sosire, a avut totuși meritul de a marca o premieră absolută: grație celor 3 puncte câștigate la cele 3 cățărări de categoria a 4-a, eritreeanul Daniel Teklehaimanot (MTN — Qhubeka) devine primul african din istoria Le Tour care îmbracă tricoul alb cu buline roșii, al liderului Marelui Premiu al Munților. De altfel, Teklehaimanot avea referințe de grimpeur, el clasându-se pe primul loc în acest clasament în Criterium Dauphine.

Etapa de vineri, a 7-a, punctată cu 2 stele, dintre Livarot și Fougeres va purta plutonul și caravana din Normandia în Bretania, ambele patriile unor mari cicliști francezi, învingători în Marea Buclă, regretatul Jacques Anquetil și, respectiv Bernard Hinault, care și acum este în caravană. În lungime de 190,5 km, etapa pare destinată unui sprint masiv. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

2 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul