Cornel Dinu despre Ion Nunweiller: "A creat simbolul de luptă, rezistență și loialitate al câinilor roșii"

Cornel Dinu despre Ion Nunweiller: "A creat simbolul de luptă, rezistență și loialitate al câinilor roșii"

Administratorul clubului Dinamo București, Cornel Dinu, a transmis marți un mesaj emoționant, după anunțul decesului fostului fotbalist dinamovist Ion Nunweiller, pe care îl descrie drept creatorul "simbolului de luptă, rezistență și loialitate al câinilor roșii".

"A plecat dintre noi, din nefericire, cel care a creat la începutul anilor 60 simbolul de luptă, rezistență și loialitate față de culorile clubului al câinilor roșii. Având această necruțare în lupta cu adversarii pentru obținerea victoriei propriei echipe, a fost stâlpul în jurul căruia s-a construit echipa de excepție de la începutul anilor 60", consideră Cornel Dinu.

Oficialul dinamovist a rememorat, totodată, perioada petrecută alături de Nelu Nunweiler la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare, evidențiind contribuția acestuia la succesele înregistrate de Dinamo în anii '70.

"Am jucat o perioadă destul de lungă alături de el ca stoper și am împrumutat mult din forța și priceperea cu care știa să-și oprească adversarul. Am început să joc în locul fratelui său, Lică, și am simțit un mare fair-play din partea sa pentru a mă crește ca un apărător puternic. Și ca antrenor, după anii 70, a format mulți jucători tineri și a contribuit decisiv la câștigarea trofeelor din vitrina clubului", precizează administratorul dinamovist pe site-ul oficial al clubului.

"Dinamo a pierdut astăzi unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului și a spiritului câinilor roșii. Pentru noi, cei care l-am cunoscut și am jucat cu el, nu se va așterne niciodată necruțătoarea uitare românească', adăugat Cornel Dinu în finalul mesajului său.

Fostul mare fotbalist dinamovist Nelu Nunweiller a decedat, marți dimineața, la vârsta de 79 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”