Cristina Neagu, nominalizată de IHF pentru titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2014

Cristina Neagu, nominalizată de IHF pentru titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2014

Cristina Neagu, interul stânga al naționalei României, a fost nominalizată de Federația Internațională de Handbal (IHF) pentru titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2014, într-o anchetă realizată pe site-ul forului mondial.

Alături de Neagu, pentru acest titlu mai candidează suedeza Isabelle Gullden (Viborg HK), medaliată cu bronz la EURO 2014, cea mai bună jucătoare și golghetera competiției, brazilianca Eduarda Amorim, câștigătoarea Ligii Campionilor cu Gyor, Marta Mangue, vicecampioană europeană cu Spania, și Heidi Loke, campioană continentală cu Norvegia și cu Gyor.

Neagu, desemnată în 2010 de IHF cea mai bună handbalistă a lumii, iar în 2009 cea mai bună tânără jucătoare din lume, a fost desemnată cel mai bun inter stânga la EURO 2014, competiție la care a fost a doua marcatoare și la care s-a clasat pe locul 9 cu România. Totodată, a participat la turneul Final Four al Ligii Campionilor cu echipa de club, Buducnost Podgorica, cu care conduce detașat în grupa principală la ediția din acest an.

La secțiunea masculină au fost nominalizați francezii Nikola Karabatic (FC Barcelona), Thierry Omeyer (Paris Saint-Germain), ambii campioni europeni în 2014 și medaliați cu aur la Mondialul de anul acesta din Qatar, spaniolul Joan Canellas (finalist cu THW Kiel în Champions League), danezul Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain), vicecampion european, și croatul Domagoj Duvnjak (finalist cu THW Kiel în Champions League).

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

3 Așa o fi?

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mai există DNA?