Cum au evoluat, în startul acestui sezon, cei 13 stranieri ai României convocaţi pentru meciul cu Grecia

Cum au evoluat, în startul acestui sezon, cei 13 stranieri ai României convocaţi pentru meciul cu Grecia

Portari:

Ciprian Tătăruşanu (28 de ani, Fiorentina)

Transferat în vară la Fiorentina, ex-stelistul nu e titular la noua echipă de club. Sâmbătă, în prima etapă din Italia, a rămas doar rezervă în eşecul cu AS Roma (0-2).

Costel Pantilimon (27 de ani, Sunderland)

Aceeaşi situaţie. Panti a plecat în această vară de la City, dar la Sunderland apără deocamdată Mannone. Pantilimon n-a evoluat niciun minut în primele trei etape dar a fost integralist miercurea trecută, în victoria cu Birmingham (3-0), din Cupa Ligii.

Fundaşi:

Gabi Tamaş (30 de ani, Watford)

Din vară, Tamaş a semnat în vară cu Watford (liga a doua engleză). Vine la lot după trei meciuri dezastruoase. Cu Leeds şi-a marcat un autogol, cu Doncaster a provocat un penalty, iar sâmbătă, cu Huddersfield, a fost eliminat. Ultima convocare a lui Tamaş data din martie 2013.

Vlad Chiricheş (24 de ani, Tottenham)

Problemele medicale l-au făcut pe Chiricheş să rateze mare parte din returul sezonului trecut la Tottenham. A revenit în tricoul echipei de club joi, după trei luni de absenţă, în play-off-ul Ligii Europa, cu AEL Limassol (3-0), când a fost coautor la un gol. A fost doar rezervă ieri, în eşecul cu Liverpool (0-3).

Dorin Goian (33 de ani, Asteras)

„Goe“ a fost titular în ambele meciuri din play-off-ul cu elenii, din noiembrie. Vine cu moral la naţională, reuşind să înscrie joia trecută golul cu care şi-a calificat echipa în grupele Ligii Europa, în returul cu Maccabi Tel Aviv.

Cosmin Moţi (29 de ani, Ludogoreţ)

Ex-dinamovistul a avut o prestaţie incredibilă în play-off-ul cu Steaua, când a marcat de la punctul cu var şi a parat două penalty-uri! Este la a şasea convocare. Ultimul meci al lui Moţi la naţională datează din noiembrie 2011, într-un 2-2 cu Belarus, în preliminariile lui Euro 2012.

Dragoş Grigore (27 de ani, Toulouse)

Transferat în vară la Toulouse, fundaşul central s-a integrat repede la gruparea franceză. A fost integralist în toate cele patru meciuri din acest sezon din Ligue I. La barajul cu elenii pentru CM a fost doar rezervă.

Răzvan Raţ (33 de ani, PAOK)

În vară s-a transferat la PAOK. Integralist în play-off-ul Ligii Europa, cu Zimbru (4-1 la general), Raţ n-a evoluat însă decât 13 minute, în prima etapă a sezonului.

Mijlocaşi:

Mihai Pintilii (29 de ani, Al Hilal)

Transferul la Al Hilal a părut că-i închide porţile naţionalei. Mijlocaşul defensiv a profitat însă de accidentarea lui Bourceanu şi de faptul că Lazăr este fără echipă, după rezilierea contractului cu PAOK.

Gabriel Torje (24 de ani, Konyaspor)

După un sezon dezamăgitor la Espanyol, Torje a fost împrumutat de Udinese la Konyaspor. Mijlocaşul dreapta a debutat cu gol, sâmbătă, cu Eskisehirspor, dar echipa sa a pierdut cu 1-2.

Alexandru Maxim (24 de ani, VfB Stuttgart)

A marcat un gol în prima etapă, în egalul cu Monchengladbach (1-1), dar sâmbătă a fost schimbat după o oră, în eşecul cu FC Koln (0-2). Noul antrenor al lui Stuttgart, Armin Veh, îl foloseşte în spatele vârfului, şi nu în bandă.

Atacanţi:

Bogdan Stancu (27 de ani, Genclerbirligi)

Stancu a fost integralist vineri, în prima etapă, în egalul din deplasare cu Rizespor (1-1), fără vreo reuşită. „Motanul“ este cel care a înscris însă în eşecul cu Grecia, din deplasare (1-3), de la play-off.

Ciprian Marica (28 de ani, Konyaspor)

După opt luni la Getafe, atacantul român a ales un campionat mai slab şi a semnat cu Konyaspor, unde este coechipier cu Torje. A marcat în amicale, dar în prima etapă, cu Eskisehirspor, n-a găsit plasa adversă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale