Dan Capră: Ideea despărţirii de Lucescu îmi aparţine în totalitate

Dan Capră: Ideea despărţirii de Lucescu îmi aparţine în totalitate

Patronul grupării Petrolul Ploieşti, Dan Capră, a declarat, miercuri, la prezentarea noului antrenor Gheorghe Mulţescu, că decizia despărţirii de tehncianul Răzvan Lucescu i-a aparţinut în totalitate, excluzând varianta unui complot al jucătorilor.

"Îmi pare foarte rău că s-a ajuns la această decizie, dar, astăzi, cred că a fost o hotărâre bună. Din păcate, faptul că am ieşit din câteva obiective m-a condus să iau decizia despărţirii de el. Picătura care a umplut paharul a fost meciul de la Târgu Jiu, în care echipa mi s-a părut că a jucat groaznic. Ideea schimbării nu a venit dinspre vestiar, îmi aparţine în totalitate. Sunt dezamăgit, nu mă aşteptam să se ajungă aici. Mai rar un băiat ca Răzvan. Este un om extraordinar, îi urez succes în carieră şi îmi cer scuze pentru unele situaţii apărute în această perioadă. Cu domnul Mulţescu am mai lucrat, nu am avut nicio reţinere să-l caut. Sper ca, începând de azi, să începem reconstrucţia, iar rezultatele, care au dezamăgit în ultima perioadă, să reapară", a spus Capră.

Finanţatorul grupării prahovene a afirmat că ia în calcul o regenerare a lotului, care nu se va produce însă în acest moment, şi că a avut o discuţie cu fostul antrenor al echipei Cosmin Contra referitoare la varianta ca fostul fotbalist Cristian Chivu să devină manager sportiv: "Nu m-am gândit la o variantă de manager sportiv, dar lucrurile se vor rezolva în 2-3 zile. Este drept, a existat o discuţie cu Cosmin Contra în privinţa lui Cristi Chivu. Cristi Vlad este angajatul clubului, cu Nicolae Constantin (n.r. - antrenor secund) am încetat colaborarea, iar în privinţa lui Florin Pârvu (n.r. - antrenor secund) vom decide în curând, eu aş vrea să rămână la club".

Referitor la obiectivul echipei din acest an, Capră a spus că în situaţia în care vor câştiga titlul de campioană, jucătorii săi vor fi recompensaţi pe măsură. "Cu Steaua, echipa nu va avea primă specială. Dacă echipa va câştiga titlul, fiecare jucător va primi, aşa cum am convenit, 700 euro pe punct şi un bonus de 10.000 euro. Sunt optimist în privinţa posibilităţii de a ataca titlul", a mai spus Dan Capră.

Din staful tehnic al noului "principal" vor face parte secundul Daniel Timofte, preparatorul fizic Yuksel Yesilova şi doi antrenori cu portarii, Cătălin Grigore şi Cătălin Mulţescu.

Gheorghe Mulţescu a afirmat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că echipa are probleme legate de pregătirea fizică a jucătorilor şi de numărul mare de suspendări.

"Dacă jocul nu curge cum trebuie, sunt probleme, trebuie să încarci unde echipa suferă, dar să existe şi prospeţime. La acest capitol, preparatorul fizic va avea de lucru. Dialogul cu echipa a început de la antrenamentul de astăzi. Cu Mutu am demarat o discuţie personală, care va continua şi zilele următoare. El va fi în lot la meciul cu Steaua. Lotul este unul valoros, însă, în opinia mea, orice jucător poate fi înlocuit. Suferim totuşi, din cauză că avem mari probleme cu accidentările şi suspendările. Era bine să-i avem pe Albin şi Teixeira duminică. Astăzi, mi-a plăcut cum s-a mişcat Filip. Jucătorilor le-am spus de astăzi că s-au luat prea multe cartonaşe galbene şi roşii. De ce să suferim din cauză că nu ne putem controla nervii? Filosofia mea este să atac, să folosim fiecare ocazie pentru a fi ofensivi, dar cu un risc calculat. Mi s-a pus supranumele «smurd», nu cred că voi scăpa aşa uşor de el", a afirmat antrenorul.

Antrenorul Gheorghe Mulţescu l-a înlocuit pe Răzvan Lucescu, tehnician cu care conducerea FC Petrolul a întrerupt, marţi, colaborarea. Lucescu a preluat conducerea tehnică a echipei ploieştene la 11 martie, după ce Cosmin Contra a plecat în Spania, la Getafe.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro