Didier Drogba revine la Chelsea

Didier Drogba revine la Chelsea

Atacantul ivorian Didier Drogba, în vârstă de 36 de ani, a revenit la Chelsea pentru un sezon, a anunţat, vineri, clubul englez la care a mai jucat în perioada 2004/2012. Drogba era la final de contract cu Galatasaray, unde a jucat 18 luni.

Mourinho spune că atacantul Didier Drogba ar putea reveni la Chelsea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa. Îl cunosc foarte bine şi ştiu că dacă revine nu este pentru că este protejat de istorie sau pentru ce a făcut înainte pentru această echipă. Vine pentru a scrie din nou istorie", a declarat antrenorul Jose Mourinho.

Drogba a marcat 157 de goluri pentru Chelsea în opt sezoane. Didier Drogba a jucat ultimul meci pentru Chelsea, în 2012, în finala Ligii Campionilor contra echipei Bayern Munchen, când a înscris lovitura de departajare decisivă.

Didier Drogba a câştigat trei titluri în Anglia, patru Cupe ale Angliei, două Cupe ale Ligii şi Liga Campionilor.

Anterior, managerul portughez al echipei Chelsea Londra, Jose Mourinho, a declarat că nu exclude posibilitatea ca atacantul ivorian Didier Drogba să revină la gruparea de pe Stamford Bridge, la doi ani după ce se transferase în China la Shanghai Shenhua, informează presa engleză.

După ce a evoluat jumătate de sezon la Shanghai, Drogba s-a transferat la Galatasaray Istanbul, unde a evoluat un an şi jumătate.

"Ne gândim la asta. Vrem să câştigăm meciuri, titluri, iar el este unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa. El încă este adaptat nevoilor din Premier League. Dacă e să-l aducem înapoi nu o vom face pentru că el este Didier sau că a înscris cel mai important gol din istoria echipei (n.r. - reuşita din finala Ligii Campionilor din 2012) sau pentru că am citit că am nevoie de un asistent. Dacă îl voi aduce înapoi, iar decizia va trebuie să o iau foarte repede, o voi face pentru că un jucător cu calităţile sale va face echipa mai puternică", a spus Mourinho.

Jose Mourinho a lăsat de înţeles că un rol important în revenirea lui Drogba la Chelsea l-ar putea avea patronul Roman Abramovici. "Didier este un jucător de echipă şi ştim că inima lui îl împinge acolo unde se simte bine, dar şi pentru că şeful nostru (n.r. - Roman Abramovici) este foarte ataşat de el. Domnul Abramovici este foarte inteligent şi crede că oamenii aparţin clubului. Noi simţim că Didier ne aparţine. Vom vedea dacă se va alătura echipei pentru unul sau doi ani", a completat Mourinho.

Didier Drogba este liber de contract după expirarea înţelegerii cu Galatasaray Istanbul, informează BBC

Drogba a câştigat trei titluri în Anglia, patru Cupe ale Angliei, două Cupe ale Ligii şi Liga Campionilor.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”