Dinamo - Steaua 1-3

Dinamo - Steaua 1-3

Steaua București a învins-o Dinamo București cu scorul de 3-1 (0-0), duminică seara, pe Arena Națională din Capitală, în ''eternul derby'' al fotbalului românesc, disputat în etapa a 30-a a Ligii I, și se menține în luptă pentru titlu.

Acest ''clasico'' al fotbalului românesc a fost umbrit de incidentele produse de suporterii dinamoviști, care au întârziat ambele reprize și au întrerupt-o pe a doua timp de circa 20 de minute prin torțele și petardele aruncate pe teren.

După o primă repriză ternă, Dinamo a început mai bine jocul în repriza secundă, după întreruperea meciului, dar soarta meciului a fost decisă de Nicușor Stanciu, care a realizat ''dubla'' în decurs de numai trei minute. Stanciu a fost faultat mai întâi în careu de Bărboianu și a transformat apoi penalty-ul acordat (76), iar apoi a marcat cu un șut de la marginea careului (79).

Abd Hatem Elhamed (90+16) a reaprins meciul, dar Steaua a mai obținut un penalty la ultima fază a jocului, prin ex-dinamovistul Țucudean, faultat de Bunoza, iar Andrei Prepeliță (90+23) a închis tabela.

Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Stanciu, care a reluat pe lângă poartă (15). Cele două formații nu au mai reușit să își creeze situații notabile până în finalul primei părți, când Lazăr a șutat din unghi, dar Arlauskis a prins (45+2).

După golurile lui Stanciu, Dinamo a încercat să revină în joc, iar Marius Niculae (85) a avut o șansă bună, dar a reluat peste poartă, la o incursiune a lui Elhamed. Același Elhamed (89) a fost aproape de gol, dar a trimis mingea în bară transversală cu capul.

Steaua a avut și ea șanse de a marcat, mai ales pe contre, însă Breeveld (90+1) a reluat pe lângă poartă, iar șutul lui Chipciu (90+2) a fost deviat în corner.

Rotariu a irosit și el o bună oportunitate, cu un șut la colțul scurt, salvat Arlauskis (90+7).

Golurile Stelei au fost salutate din tribună de Claudiu Keșeru, fostul jucător al campioanei, venit special din Qatar să asiste la derby.

Începutul meciului fusese întârziat cu circa șapte minute din cauza torțelor aruncate de fanii dinamoviști. Repriza a doua s-a reluat cu o întârziere de câteva minute, din cauza torțelor aruncate de galeria lui Dinamo, dar jocul a fost întrerupt de arbitrul Cristian Balaj după doar 20 de secunde, după ce alte torțe au fost aruncate pe gazon. Jucătorii celor două echipe au așteptat circa cinci minute, dar torțele au continuat să fie aruncate de către galeria lui Dinamo.

Portarul Stelei, Giedrius Arlauskis, a fost lovit în mână de un obiect aruncat din tribune, potrivit imaginilor de televiziune, iar apoi lituanianul a fugit din zona porții după ce o petardă a explodat alături de el. Arbitrul Balaj a trimis cele două echipe la vestiare după acest incident.

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, și căpitanul Marius Niculae au încercat să discute cu galeria dinamovistă, însă spiritele nu s-au calmat.

Dinamo nu are nicio victorie în fața Stelei în ultimele lor 11 meciuri directe, ''roș-albaștrii'' obținând nouă victorii și două egaluri.

În 158 de meciuri directe (131 în Liga 1), Steaua s-a impus în 57, Dinamo a câștigat 54, iar 47 s-au încheiat nedecis. În Liga 1, palmaresul este favorabil echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare: 132 jocuri — 45 de victorii Dinamo, 46 de remize, 41 de succese Steaua. În tur Steaua s-a impus cu 3-0.

Steaua are patru victorii și un egal în ultimele sale cinci partide jucate în deplasare, dar le-a pierdut pe ultimele trei de acasă în acest campionat. Dinamo nu a mai cunoscut gustul victoriei de patru etape (două egaluri, două eșecuri).

Dinamo București — Steaua București 1-3 (0-1)

Au marcat: Abd Hatem Elhamed (90+16), respectiv Nicușor Stanciu (76 — penalty, 79), Andrei Prepeliță (90+23 — penalty).

București, Arena Națională: 25.863 spectatori

Liga I, etapa a 30-a

Au evoluat echipele:

FC Dinamo București: 1. Traian Marc — 20. Ștefan Bărboianu, 21. Andrei Marc, 6. Gordan Bunoza, 94. Steliano Filip — 27. Ionuț Nedelcearu — 10. Cosmin Matei (8. Dorin Rotariu, 90+4), 18. Marian Cristescu (9. Kamil Bilinski, 83), 55. Marius Alexe, 93. Valentin Lazăr (4. Abd Elhamed, 75) — 29. Marius Niculae (căpitan). Antrenor: Flavius Stoican.

Rezerve neutilizate: 34. Kristijan Naumovski — 7. Gicu Grozav, 14. Collins Fai, 77. Bogdan Gavrilă.

FC Steaua București: 24,. Giedrius Arlauskis — 2. Cornel Râpă, 33. Fernando Varela, 13. Alin Toșca, 16. Guilherme — 11. Andrei Prepeliță, 21. Nicandro Breeveld (8. Lucian Filip, 90+13) — 77. Adrian Popa (29. George Țucudean, 86), 12. Nicolae Stanciu (9. Gabriel Iancu, 90+8), 10. Cristian Tănase (căpitan) — 7. Alex Chipciu. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 5. Srgian Luchin, 55. Alex Bourceanu, 24. Rareș Enceanu.

Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare); arbitri asistenți: Valentin Avram (București), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitri asistenți adiționali: Cătălin Popa (Pitești), Viorel Cojocaru (Galați); arbitru de rezervă: Daniel Mitruți (Craiova)

Observatori: Cornel Sorescu (Pitești) — CCA, Paul Mincu (București) — LPF

Cartonașe galbene: Matei (43), Nedelcearu (45+1), Arlauskis (45+1), Breeveld (69), Popa (86), Bunoza (90+21).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante