Federer, în semifinale la Indian Wells; Nadal, eliminat de Raonic

Federer, în semifinale la Indian Wells; Nadal, eliminat de Raonic

Tenismanul elvețian Roger Federer, numărul 2 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului ATP de la Indian Wells (SUA), primul de categoria Masters 1000 din acest an, dotat cu premii în valoare de 5.381.235 dolari, învingându-l în două seturi, 6-4, 6-0, pe cehul Tomas Berdych, într-o partidă disputată vineri.

Federer, în vârstă de 33 ani, cvadruplu câștigător al competiției din California, îl va avea ca adversar în penultimul act pe canadianul Milos Raonic, care a reușit să se impună în trei seturi, 4-6, 7-6 (12/10), 7-5, în fața spaniolului Rafael Nadal, ocupantul locului 3 în clasamentul ATP.

"Sunt foarte fericit să pot juca la acest nivel și să fiu capabil să aspir la titlu aproape în fiecare turneu la care particip. Este o senzație foarte plăcută ca, după atâția ani, să știu că pot concura cu cei mai buni și să câștig, desigur", a declarat elvețianul după jocul cu Berdych.

În cea de-a doua semifinală care va avea loc sâmbătă se vor întâlni sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, și britanicul Andy Murray, care și-au asigurat calificarea încă de joi.

Djokovic, deținătorul titlului la Indian Wells, a profitat de abandonul australianului Bernard Tomic, accidentat la spate, în timp ce Murray a dispus în sferturile de finală, cu 6-3, 6-4, de spaniolul Feliciano Lopez. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro