Fotbal - Burleanu: Aș vrea să văd un meci Germania - România la EURO 2016, dar după faza grupelor

Fotbal - Burleanu: Aș vrea să văd un meci Germania - România la EURO 2016, dar după faza grupelor

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că își dorește să vadă un meci Germania - România la EURO 2016, dar după faza grupelor.

El a menționat că la tragerea la sorți a grupelor turneului final din Franța, care va avea loc la 12 decembrie, la Paris, preferă din urna întâi selecționata Angliei.

'Aș vrea să văd un meci Germania — România la Euro, dar după faza grupelor. În prima fază mi-aș dori o grupă pe care să o putem câștiga sau să ne calificăm. Ținând cont că România este în urna a treia, atunci din urna întâi mi-aș dori Anglia, din urna a doua Ucraina sau Rusia, iar din a patra, unde din nefericire nu mai avem Ungaria, pe Irlanda de Nord. Cam asta ar fi o grupă ideală aleasă de mine', a spus președintele.

Cantonamentul echipei naționale programat la începutul anului 2016 ar putea avea loc în Turcia, Spania sau Emiratele Arabe Unite, a anunțat Burleanu: 'Între 25 ianuarie și 6 februarie avem pregătit acel cantonament cu jucătorii din campionatul intern unde vom avea două-trei meciuri amicale. La finalul acestei săptămâni vom putea anunța și locul acestui cantonament. Acum avem trei opțiuni, Turcia, Spania și Emiratele Arabe Unite, fiecare cu opțiunile de amicale aferente'.

Programul de pregătire al primei reprezentative pentru participarea la EURO 2016 mai include alte cinci partide de verificare până la debutul competiției organizată de Franța. 'Pe 27 martie este amicalul de la București cu Spania, iar pe 23 martie pregătim un meci de verificare în țară, fie la Cluj, fie la Timișoara. Apoi urmează cantonamentul naționalei de dinainte de Euro 2016, iar șansele cele mai mari sunt să îl facem în Austria unde vom avea și acolo două amicale. În jurul datei de 5 iunie pregătim un nou amical pe teritoriul României, după care vom face deplasarea în Franța', a afirmat oficialul federației.

Răzvan Burleanu a participat, marți, la conferința de presă alături de reprezentanții Penny Market, partenerul Federației Române de Fotbal. În cadrul acesteia a fost anunțat faptul că echipamentul oficial de joc al reprezentativei României va putea fi achiziționat de suporteri din cele 168 de magazine Penny Market din întreaga țară.

'Începând de mâine, în toate magazinele Penny Market puteți găsi tricourile echipei naționale. Sperăm ca în curând să îi vedem pe toți suporterii români îmbrăcați cu tricoul echipei naționale. Așa că ne bucură faptul că intrăm în acest parteneriat cu Rewe Group și Penny Market', a mai afirmat Burleanu.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Dragomir)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

5 Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost rad…