Fotbal: Burleanu - Viitorul antrenor va fi un antrenor român

Fotbal: Burleanu - Viitorul antrenor va fi un antrenor român

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a evitat să dea detalii edificatoare asupra personajului care va prelua săptămâna viitoare postul de selecționer al României și a dezvăluit doar că este un antrenor român cu rezultate atât pe plan intern cât și internațional.

Foto: (c) Alex TUDOR / AGERPRES FOTO

''Viitorul antrenor, va fi un antrenor român. Până la finele săptămânii viitoare, vă vom comunica numele noului selecționer și implicit prezentarea dumnealui. În momentul de față avem un mare interes în ceea ce privește un antrenor cu rezultate deosebite în fotbalul românesc și în fotbalul internațional. Dacă am redus nivelul așteptărilor în ceea ce privește naționalitatea, nu mai dau alte informații. Singurele exigențe pe care le avem la momentul de față este sa facem posibilă această calificare la Euro 2016, Aceste lucruri urmează să fie stabilite de comun acord. În mod cert, obiectivul va fi calificarea. Consultările s-au terminat. Nu cred că viitorul antrenor al echipei naționale are nevoie să-și depună un CV, îl cunoaștem și o să-l apreciem cu toții. Indiferent de selecționerul, misiunea este aceeași, să faci performanță, să câștigi și să te califici'', a declarat Burleanu, care a precizat că viitorul selecționer își va numi team managerul naționalei.

Pițurcă a făcut o nominalizare pentru postul de selecționer, dar Burleanu nu a vrut să dezvăluie propunerea fostului antrenor al naționalei.

Președintele FRF a lămurit și modul în care au fost operate modificări contractuale în contractul lui Pițurcă cu federația:''Negocierea contractului a avut loc înaintea meciului cu Ungaria. Termenii au fost următorii, pe de o parte modificarea termenului contractual, în loc de noiembrie 2016 cu noiembrie 2015, și introducerea unei clauze, prin care oricare parte contractuală putea rezilia contractul în orice moment până la finalul acestui an, fără plata niciunei despăgubiri. Două motive au fost determinante, pe de o parte pentru că dacă nu-și mai dorea să rămână la echipa națională, mă refer la dl Victor Pițurcă, și aș fi insistat pe acest subiect, în mod cert s-ar fi creat o situație tensionată și contraproductivă. În al doilea rând, dacă am fi avut contraperformanțe în meciurile cu Ungaria și Finlanda, fiind pusă în pericol calificarea, și am fi dorit un alt selecționer, federația ar fi fost împovărată de plata detaliilor contractuale''.

Modificările au fost efectuate într-un Comitet de urgență la care a participat președintele FRF și președintele LPF Gino Iorgulescu.

''Comitetul de urgență a aprobat și am fost mandatat să negociez rezilierea contractului cu dl Victor Pițurcă. Dl Octavian Goga (vicepreședinte al FRF — n.r.) a primit documentul respectiv, el este semnat de mine și de dl Gino Iorgulescu. Din punctul meu de vedere e o reziliere cu acordul părților'', a adăugat Burleanu.

Președintele FRF susține că ar insistat ca Pițurcă să rămână la națională, dacă acesta nu ar fi fost tentat de oferta bănoasă a clubului saudit:''Aveam de pregătit 2 meciuri foarte importante, cu Ungaria și Finlanda și misiunea mea ca președinte al FRF a fost să mențin concentrarea la cel mai înalt nivel al băieților. Știam că își dorește foarte mult să plece și dacă acest subiect și această dorință a lui Victor Pițurcăm nu ar fi afectat unitatea și stabilitatea echipei naționale, mi-aș fi dorit să rămână. Dar atât timp cât își dorește și și-a dorit, nu mai aveam niciun interes de a-l ține cu forța să lucreze. E același lucru ca și cu un sportiv pe care îl ai în teren, care nu se simte bine și tu vrei să scoți maximul de performanță sportivă din prestația sa. Singurul regret e că avem această despărțire înainte de meciul cu Irlanda de Nord''.

Victor Pițurcă se desparte de FRF fără plata unei compensații financiare, dar Burleanu a afirmat că federația nu a ieșit în pierdere:''Din punctul meu de vedere, federația nu este prejudiciată în acest moment. Dacă aș fi continuat în aceeași direcție, am fi riscat să avem o poziție de frondă a selecționerului, iar pe de altă parte conform legislației și mă refer la codul muncii, în care angajatul are mai multe drepturi decât angajatorul, astfel spus din punct de vedere legal cu foarte mare dificultate FRF ar fi putut să câștige un proces cu Victor Pițurcă în instanță pentru a recupera acele sume, acele clauze.

Deciziile pe care le-am luat sunt doar în interesul FRF''.

AGERPRES/(editor Teodor Ciobanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”