Fotbal: Cluburile participante la cupele europene vor împărți suma-record de 2,24 miliarde euro

Fotbal: Cluburile participante la cupele europene vor împărți suma-record de 2,24 miliarde euro

Liga Campionilor și Europa League vor deveni și mai atractive din punct de vedere financiar pentru echipele participante la cele două competiții continentale, care vor împărți suma-record de 2,24 milioane euro începând din sezonul viitor.

Germanul Karl-Heinz Rummenigge, președintele Asociației europene a cluburilor de fotbal (ECA), a anunțat marți la Stockholm, în cadrul celei de-a 14-a Adunări generale a acestei organizații, care reunește 214 cluburi europene, reînnoirea protocolului de acord cu Uniunea Europeană de Fotbal până în 2022, precizează L'Equipe.

"ECA și UEFA au dezvoltat împreună un sistem revoluționar de distribuție pentru Liga Campionilor și Europa League, în scopul împărțirii veniturilor crescânde ale competițiilor într-o manieră mai uniformă între cluburile europene", au precizat cele două organizații într-un comunicat.

Totodată, ECA a obținut din partea UEFA și FIFA o creștere a compensațiilor acordate cluburilor ai căror jucători participă la Campionatul European și Cupa Mondială. "Este începutul unei noi ere. Vom avea o cooperare pe termen lung cu UEFA, identică cu cea pe care o avem deja cu FIFA", a afirmat Rummenigge.

Astfel, pentru EURO 2020, cluburile vor primi 8 la sută din veniturile provenind din difuzare, venituri comerciale și bilete, fiind prevăzută o sumă minimă de 200 milioane euro, în creștere cu 50 milioane față de cea pe care cluburile o vor încasa cu ocazia EURO 2016. AGERPERS

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!