Fotbal: Florin Gardoș - Pe hârtie, România e mai valoroasă, dar nu va fi un meci ușor

Fotbal: Florin Gardoș - Pe hârtie, România e mai valoroasă, dar nu va fi un meci ușor

Florin Gardoș, internațional român cu 13 selecții, anticipează un meci dificil cu Irlanda de Nord, liderul grupei F din preliminariile Euro 2016, dar speră că tricolorii vor câștiga jocul programat vineri pe Arena Națională (ora 21,45).

Foto: (c) DAVID PASARIS/AGERPRES ARHIVĂ

''Ne așteaptă un meci dificil cu echipa de pe primul loc în grupă. Nu întâmplător sunt acolo, zic eu, și ne pregătim foarte bine pentru meciul ăsta și sper să câștigăm. Teoretic, pe hârtie, echipa României este mai valoroasă, dar am văzut că au avut o campanie excelentă până acum. E o echipă foarte determinată și puternică, clar nu va fi un meci ușor.

La început Grecia era văzută favorită, dar fotbalul e imprevizibil, s-a văzut și când am jucat noi cu Ungaria și ce s-a întâmplat în Europa. Germania a pierdut, Spania a pierdut, se poate întâmpla orice. Sunt jucători foarte determinați, ambițioși, foarte puternici, în general, iar Irlanda de Nord e pe primul loc, asta trebuie să ne dea de gândit, nu contează unde joacă jucătorii lor'', a declarat fundașul de 26 ani la Mogoșoaia, unde tricolorii se află în cantonament.

Gardoș a apreciat că nu se văd prea multe modificări de la venirea noului selecționer, Anghel Iordănescu, iar măsurile disciplinare impuse la națională sunt în vigoare și la echipele de club: ''Foarte multe lucruri nu s-au schimbat. În principiu, jucătorii sunt cam aceiași, cu foarte puține schimbări, sistemul de joc cred că va fi la fel. Sunt reguli generale care există și la echipele de club și e o chestie de bun simț, care se respectă peste tot".

Fostul stelist opinează că Anghel Iordănescu era varianta cea mai bună după plecarea lui Victor Pițurcă de la națională: ''La un moment dat nu mă așteptam, dar după ce a plecat Pițurcă, sunt convins că este varianta cea mai bună. Sunt convins că în formula asta vom merge la Euro. Putem discuta orice, are o experiență uriașă, e o plăcere să lucrăm cu dânsul. E o atmosferă bună, prietenoasă la echipa națională''.

Deși nu are suficiente jocuri în picioare, Gardoș consideră că valoarea sa îi dă dreptul să facă parte din lotul României și poate evolua la un randament bun dacă se va apela la serviciile sale, așa cum a făcut și la meciul cu Ungaria: ''Consider că sunt totuși un jucător valoros, chiar dacă nu am jucat atât mult, măcar sunt aici, fac parte din lot. Probabil nu voi fi titular, atât timp cât nu joc acolo. Cred că situația a fost similară și la meciul cu Ungaria, dar am intrat și am avut o evoluție ok''.

Tricolorii s-au întâlnit miercuri cu Mircea Lucescu, care a venit la Mogoșoaia pentru a-i încuraja înaintea meciului cu Irlanda de Nord.

''Când coboram, m-am întâlnit cu Mircea Lucescu. Înseamnă mult o încurajare venită probabil de la unul dintre cei mai mari antrenori români. E un lucru mare'', a spus Gardoș.

Prezența lui George Pușcaș (Inter Milano) la națională e văzută cu ochi buni de Gardoș, care îi prevede un viitor de succes: ''L-am văzut la antrenament și e talentat, va juca la echipa națională, dacă nu acum, atunci în viitor''.

Fără prea multe meciuri în picioare, Gardoș consideră că amicalul cu Danemarca este util pentru jucătorii aflați în situația sa: ''Pentru mine este util jocul cu Danemarca, pentru că îmi lipsesc meciurile și orice meci e binevenit. Probabil că steliștii vor fi menajați, dar sunt obișnuiți. Anul trecut am jucat peste 40 de meciuri și anul acesta patru, e mai plăcut să ai meciuri mai multe decât mai puține''.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!