Fotbal: Lionel Messi, în Pantheonul golgheterilor, în Liga și în Europa

Fotbal: Lionel Messi, în Pantheonul golgheterilor, în Liga și în Europa

"Mare Șlem" pentru Lionel Messi: argentinianul a intrat în Pantheonul golgheterilor, o dată cu tripla de sâmbătă, din meciul cu FC Sevilla, depășind recordul de goluri ale legendarului atacant Telmo Zarra în Campionatul Spaniei, după 3 săptămâni de la egalarea recordului lui Raul în fruntea marcatorilor din Liga campionilor.

Această lună noiembrie va avea un aer de eternitate pentru starul de la FC Barcelona, pentru că i-a permisă să fie consacrat, deopotrivă, deținător, ex-aequo, al recordului de goluri din istoria competiției europene supreme la nivel de cluburi, cu 71 de reușite, și, de acum, cel mai bun marcator în istoria campionatului spaniol, cu 253 goluri.

În meciul cu Sevilla, sâmbătă seara, pe Camp Nou (scor 5-1), cvadruplul câștigător al Balonului de Aur a semnat o splendidă triplă, în cadrul etapei a 12-a a Liga. Mai întâi a teleportat magistral o lovitura liberă, la păianjen, în minutul 21, apoi a marcat al 4-lea gol catalan, aruncându-se pentru a ajunge o centrare a lui Neymar (72). În fine, a trimis un șut razant, imediat ce a intrat în careul de 16 m, pentru a marca al 5-lea gol al Barcelonei, a făcut o reverență, după care a intrat mândru în Pantheonul golgheterilor Spaniei.

În total, Messi a înscris cele 253 de goluri în 289 meciuri de campionat, față de 251 în ceva mai mult de 270 de partide ale bascului Telmo Zarraonaindia, zis "Zarra", figură marcantă de la Athletic Bilbao, în anii 1940-1950 și decedat în 2007.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…