Fotbal: "România a primit un suflu nou din partea veteranului întinerit Lucian Sânmărtean''

Fotbal: "România a primit un suflu nou din partea veteranului întinerit Lucian Sânmărtean''

"România a primit un suflu nou din partea veteranului întinerit Lucian Sânmărtean, care a revenit după o pauză de 3 ani, pentru a prelua un rol esențial în conducerea pe teren a echipei care conduce în grupa sa din preliminariile Euro-2016", notează, într-un amplu comentariu difuzat pe fluxul internațional de știri agenția Reuters.

"În vârstă de 34 de ani, mijlocașul a fost reevaluat în România începând cu mereu așteptatul meci de veche și încordată tradiție cu vecinii din Ungaria, de luna trecută, făcându-și astfel prima apariție în echipa națională după ce a jucat doar 28 de minute cu Belarus, pe 7 octombrie 2011, din calificările la Euro-2012. Și nu a întârziat să încânte, terorizându-și adversarii maghiari cu un splendid control al balonului. Trei zile mai târziu, a intrat, din postura de rezervă, împotriva Finlandei, devenind imediat un furnizor de mingi de gol la cele două reușite ale lui Bogdan Stancu, pentru o victorie cu 2-0 solidă, pentru a-și încununa opera la al doilea gol marcat de fundașul Paul Papp al succesului României, cu 2-0, împotriva Irlandei de Nord, care a dus naționala din Carpați pe primul loc în grupa F, neînvinsă, cu 10 puncte din 4 meciuri", subliniază cunoscuta agenție internațională de știri în corespondența de la București.

Această recunoaștere a comentatorului Reuters este confirmată de declarația antrenorului nord-irlandez Michael O'Neill, care a spus categoric: Sânmărtean a fost fantastic, face cât 3-4 jucători. Nu știu unde a fost ascuns până acum".

"Fostul căpitan al echipei Under 21, acum la Steaua București din februarie, este considerat, scrie Reuters, drept unul dintre cei mai talentați jucători din România, după fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi, dar a avut multe răsturnări de situație în cariera sa. La 23 de ani, Sânmărtean s-a transferat la Panathinaikos, ajutând echipa greacă să câștige primul titlu la primul său sezon la Atena, unde a devenit favoritul suporterilor, care l-au numit 'micul magician'. A intrat însă în conflict cu antrenorul italian Alberto Malesani, a jucat puțin după aceea, astfel că a decis să-și plătească jumătate din contract și să se alăture clubului olandez Utrecht".

Comentariul se încheie chiar cu o apreciere a lui Hagi, un admirator al calităților lui Sânmărtean: "Ar fi putut realiza mai mult în fotbal". Poate că această revenire în forță este o cavalcadă 'în căutarea timpului pierdut'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…