FOTO 51 de miliarde de dolari aruncate pe apa sâmbetei: cum arată Soci la o lună după Jocurile Olimpice de Iarnă

 

Acest proiect extravagant, născut din dorinţa lui Vladimir Putin de a face propagandă Rusiei a costat o sumă obscenă, 51 de miliarde dolari, şi a avut efecte devastatoare asupra populaţiei din zonă.

 

Pentru a face loc arenelor sportive, ansamblurilor rezidenţiale de lux, kilometri întregi de autostrăzi şi alte facilităţi, ruşii i-au dat la o parte pe locatarii ale căror locuinţe stăteau în drumul proiectului conceput de Putin. În multe cazuri, oamenii alungaţi din casele lor n-au primit nicio despăgubire, pe motiv că, oricum, casele lor fuseseră construite fără autorizaţie. Iar în cazurile în care statul le-a dat despăgubiri celor rămaşi, brusc, fără locuinţe, sumele au fost atât de mici, încât cei evacuaţi n-au putut achiziţiona apartamente în noile ansambluri rezidenţiale, ridicate în regiunea Soci.

 

Clădiri şi hoteluri goale şi câini vagabonzi

 

Rezultatul acestei operaţiuni? Chiar şi în timpul Jocurilor Olimpice de la Iarnă, în ciuda eforturilor disperate ale organizatorilor – seara, luminile erau lăsate aprinse în apartamentele în care nu stătea nimeni! – era evident că tot ce se întâmplă la Soci (de fapt, Adler!) e o păcăleală.

 

Iar acum, la o lună după terminarea evenimentului, arenele de milioane de dolari, care au găzduit probele olimpice, zac în mijlocul unui orăşel-fantomă, după cum arată fotografiile postate de un blogger rus. Oamenii lipsesc cu desăvârşire de pe străzi, însă şi-au făcut apariţia câinii vagabonzi, care fuseseră capturaţi de ruşi, înainte de JO.

 

Nu e pentru prima dată când o ediţie a Jocurilor Olimpice are un efect devastator asupra ţării care a găzduit evenimentul. Grecia a pompat milioane de dolari în Jocurile Olimpice din 2000, eveniment care, ulterior, a contribuit din plin la intrarea ţării în faliment.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta