Handbal feminin: Cristina Neagu a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica

Handbal feminin: Cristina Neagu a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica

Jucătoarea română Cristina Neagu a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin cu formația muntenegreană Buducnost Podgorica, care a învins formația norvegiană Larvik, cu scorul de 26-22 (14-8), duminică, în finala de la Budapesta.

Buducnost a câștigat la pas un meci în care a condus și la nouă goluri. Cu un sfert de oră înainte de final, Buducnost, care mai cucerise trofeul în 2012, conducea cu 21-13 (45). Larvik s-a apropiat la patru goluri, 22-18 (52), dar nu a reușit să se apropie mai mult pe tabelă, Buducnost păstrând avantajul până la final.

Internaționala germană Clara Woltering, portarul lui Buducnost, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei.

Cristina Neagu a împărțit trofeul de golgheteră a competiției cu croata Andrea Penezic (Vardar), cu 102 goluri fiecare.

Pentru Buducnost, echipă antrenată de Dragan Adzic, au marcat în finală Katarina Bulatovic — 7 goluri, Majda Mehmedovic — 6, Dragana Cvijic — 4, Cristina Neagu — 3, Radmila Petrovic — 3, Milena Knezevic — 2, Kinga Byzdra — 1.

Pentru Larvik, formație pregătită de Gustav Ole Gjekstad, au înscris: Nora Mork — 10 goluri, Anja Hammerseng-Edin — 6, Kristine Breistol — 2, Sanna Solberg — 1, Marit Frafjord — 1, Linn Sulland — 1, Gro Hammerseng-Edin — 1.

Arbitri au fost ungurii Péter Horváth și Balázs Marton, iar delegați EHF au fost Carmen Manchado Lopez (Spania) și Antonio Goulao (Portugalia).

În finala mică, echipa macedoneană WHC Vardar SCBT Skopje s-a impus cu scorul de 28-26 (16-15) în fața formației ruse Dinamo-Sinara Volgograd. Andrea Penezic a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor, cu 9 goluri, iar de la învinse s-a evidențiat Ana Kocetova, cu 7 reușite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...