Handbal: Suedezul Tomas Ryde este noul antrenor al naționalei feminine a României

Handbal: Suedezul Tomas Ryde este noul antrenor al naționalei feminine a României

Suedezul Tomas Ryde a fost numit luni în funcția de antrenor principal al selecționatei feminine de handbal a României, având drept obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din luna decembrie, programat în Danemarca, anunță FRH.

Tomas Ryde, care va fi ajutat în activitatea sa de Bogdan Burcea, este unul dintre cei mai importanți antrenori din handbalul mondial, având o experiență uriașă la vârful competițiilor feminine. Tehnicianul suedez este câștigător al Ligii Campionilor cu echipa daneză Viborg în 2006, având în palmares două titluri de campion al Danemarcei (2006 și 2008), precum și două Cupe (2007 și 2008). De asemenea, Tomas Ryde a fost în două rânduri antrenorul naționalei feminine a Suediei, pe care a dus-o în elita echipelor de profil. Ani la rând, echipele conduse de Tomas Ryde au dominat competițiile din Suedia, câștigând repetat campionatul și cupa, cu Tyreso sau Skuru HF.

'Suntem foarte bucuroși că domnul Tomas Ryde a acceptat să colaborăm. Împreună cu domnul Bogdan Burcea, speram să fie cuplul de antrenori care să aducă performanțele dorite de noi toți. Am încercat să avem o continuitate pe banca tehnică a echipei naționale feminine, iar faptul că domnul Burcea este în staff de niște ani buni este o garanție pentru asta. Fiindcă este și vorbitor de limba engleză, mesajele de la antrenori la jucătoare și invers vor fi corect transmise și înțelese. În același timp ne-am dorit să avem un antrenor principal cu un CV bogat, cu experiență și, cel mai important, cu o mentalitate profesionistă și de învingător. Consider că talentul unanim recunoscut al fetelor noastre trebuie cristalizat într-o rigoare tactică modernă. Sunt convins că domnul Ryde împreună a cu domnul Burcea sunt capabili de acest lucru. Hai România!", a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu.

Vicepreședintele FRH, Narcisa Lecușanu consideră "oportun momentul de cooptare în staff-ul tehnic al lotului național de senioare al unui tehnician de altă naționalitate". "Pentru mine este important ca în timpul scurt al acțiunilor lotului național de senioare staff-ul tehnic implicat să găsească soluțiile viabile pentru a reuși calificarea la Campionatul Mondial din decembrie 2015, din Danemarca", a adăugat Nacisa Lecușanu.

Tomas Ryde a spus, la rândul său că de abia așteaptă să-și reia activitatea pe bancă: 'Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O națiune și o echipă cu istorie în contribuția pe care a avut-o la felul în care handbalul se joacă acum. Ce îmi place la jucătoarele românce e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic și că joacă foarte corect".

Tehnicianul suedez a precizat că s-a înțeles "destul de rapid" cu conducătorii FRH, "care au dat dovadă de profesionalism", declarându-se convins că vor face "lucruri extraordinare împreună".

"Calificarea din iunie nu e una ușoară, dar e normal să fie așa. Vom fi pregătiți 100% pentru cele 2 meciuri și vom contribui cu toată pasiunea și expertiza noastră pentru a face față acestei provocări, ca în final să ajungem la Campionatul Mondial și la Olimpiada de la Rio', a mai spus Tomas Ryde.

Primul test al naționalei României cu antrenorul suedez la timonă va fi Trofeul Carpați, care se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 20-21 martie. Alături de selecționata țării noastre, la competiției vor mai participa puternicele echipe ale Braziliei, Suediei și Germaniei. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...