Mergea și Bopanna, calificați în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Mergea și Bopanna, calificați în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Perechea alcătuită din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna s-a calificat, vineri, la Melbourne, în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open, după 6-3, 6-2 cu cehii Lukas Dlouhy/Jiri Vesely. Mergea și Bopanna, favoriții numărul patru ai probei, au obținut victoria în doar 58 de minute de joc, la primul turneul de Mare Șlem al anului.

Cuplul româno-indian a reușit 6 ași, a avut de două ori mai multe mingi direct câștigătoare (28-14) și mai puține erori neforțate (7-13).

Mergea și Bopanna și-au asigurat un cec de 40.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP, iar în optimi (turul al treilea) vor juca împotriva perechii formate din filipinezul Treat Huey și belarusul Max Mirnîi, cap de serie numărul 14. Cei doi au trecut în turul secund de brazilienii Thomaz Bellucci/Marcelo Demoliner cu 5-7, 7-6 (2), 6-4.

Anul trecut, Mergea (și partenerul său britanic de atunci Dominic Inglot) s-a oprit în sferturi la Melbourne, în timp ce Bopanna nu a trecut de turul al doilea (alături de canadianul Daniel Nestor).

Sâmbătă vor juca în turul al doilea și principalii favoriți, românul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, contra cuplului Benjamin Becker (Germania)/Dominic Thiem (Austria).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /