Mureşan: Dacă mă dă în judecată Rusescu, mă voi apăra

Mureşan: Dacă mă dă în judecată Rusescu, mă voi apăra

Mijlocaşul Gabriel Mureşan (ASA Târgu Mureş) a declarat, joi, că se va apăra dacă va fi acţionat în judecată de atacantul stelist Raul Rusescu, pe care l-a lovit cu cotul în figură la meciul direct din Liga I, precizând încă o dată că nu a vrut să-şi accidenteze adversarul.

"I-am dat un sms imediat după şi l-am şi sunat a doua sau a treia zi, dar nu mi-a răspuns. Am înţeles de la apropiaţi că ar fi supărat pe mine şi că nu vrea să vorbească cu mine. Că n-are nimic cu mine, dar e supărat pe mine. I-am scris în sms că îl ajut cu ce are nevoie. Nu mi-a răspuns. Dacă se va ajunge la instanţe civile, eu ce pot să fac decât să mă apăr? Nu pot să fac altceva. Dar încă o dată îmi cer scuze. Nu a fost nici cea mai mică intenţie să-l lovesc. Dar acum ce să fac? Dacă ar fi să dau timpul înapoi, nu aş mai fi sărit la mingea aia şi cu asta s-ar fi terminat totul. M-am uitat şi eu la reluări şi se vede urât. Arbitrul Istvan Kovacs nu m-ar fi iertat dacă ar fi văzut intenţie şi duritatea loviturii. Sunt sigur că dacă eram eu cel lovit nu se mai scria nimic despre asta", a spus Mureşan, la Sport.ro .

Fotbalistul ardelean consideră că suspendarea iniţială de 16 etape pe care a primit-o după meciul cu Steaua i se pare exagerată şi a adăugat că ar fi fost de acord să nu joace atât timp cât nici Rusescu nu o face.

"Dacă regulamentul nostru nu permite suspendare... Dacă era după regulament aş fi fost de acord să stau o lună-două, dar nu 16 etape, să pierzi trei-patru luni. Când revine el atât ar putea să stea şi jucătorul care l-a accidentat, să zicem o lună. Mi-aş dori foarte mult să revină, să poată să joace, dar nu depinde mine şi nici de el, ci de recuperare", a afirmat el.

Referindu-se la o fază similară, din meciul amical România - Danemarca, Mureşan a declarat că este convins că nici Lucian Sânmărtean nu a vrut să-l lovească în figură cu cotul pe danezul Lucas Andersen.

"Să fim sinceri, ce, Sânmărtean a vrut să lovească? Nu a vrut, a fost un contact, dar sunt sigur că nici el nu a vrut să lovească. Nici la Sânmărtean arbitrul nu a dat roşu. Vor mai fi accidentări din astea o grămadă", a mai spus Mureşan.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocaşul echipei ASA Târgu Mureş Gabriel Mureşan după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Raul Rusescu, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I. La acea fază, arbitrul Istvan Kovacs a dictat fault şi l-a sancţionat pe jucătorul gazdelor doar cu un cartonaş galben.

ASA Târgu Mureş a contestat decizia, iar Comisia de Recurs a FRF a anulat, la 17 noiembrie, sancţiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină lui Mureşan.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, după ce Comisia de Recurs a FRF a anulat suspendarea lui Gabriel Mureşan, că în urma acestei decizii s-a dat liber la violenţă. De asemenea, Argăseală a afirmat că Rusescu l-ar putea acţiona în instanţele civile pe Mureşan pentru accidentarea pe care i-a provocat-o.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe săptămâni, după ce a fost nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la ochiul drept, unde a suferit o fractură de orbită. Stelistului i-a fost inserată o placă de titan în zona craniului.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...