Oscar Pistorius, eliberat după un an de închisoare

Oscar Pistorius, eliberat după un an de închisoare

Fostul campion paralimpic sud-african la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat, luni seara, după ce a efectuat doar un an de închisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, în data de 14 februarie 2013.

Pistorius (28 ani), pus în libertate cu o zi mai devreme față de cât anunțaseră autoritățile, va avea un regim de arest la domiciliu.

Imediat după ce a fost eliberat, Oscar s-a deplasat la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria, a anunțat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, ''care s-a reunit în liniște''. Un comunicat de presă va fi difuzat în cursul zilei de marți.

''Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte'', a a indicat Manelisi Wolela, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare, într-un comunicat remis AFP.

Comisia de eliberări condiționate se pronunțase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de Justiția a făcut apel.

Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru ''ucidere involuntară'' și cere ca faptele să fie încadrate la ''crimă''. Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…