Patricia Țig s-a calificat în optimile turneului BRD Bucharest Open (WTA)

Patricia Țig s-a calificat în optimile turneului BRD Bucharest Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig s-a calificat în optimile turneului BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, luni, după ce Silvia Soler-Espinosa (Spania) a abandonat la scorul de 6-4, 3-1 și 15-15, din cauza unor probleme medicale la umărul drept.

Țig (20 ani), locul 170 în lume, a obținut victoria după o oră și 11 minute de joc, la debutul său în circuitul WTA. Românca a condus jocul în debutul meciului după ce iberica a luat primul ghem, desprinzându-se la 4-1. Soler (27 ani), locul 101 în ierarhia WTA, a ridicat nivelul și a încercat să refacă echilibrul și s-a apropiat la 4-3. La 5-4 Țig a făcut apel la antrenorul său, dar efectul dorit nu s-a văzut imediat, Soler având două mingi de break și 5-5. Țig a reușit să le anuleze pe amândouă și a luat setul cu 6-4, în 42 de minute.

Românca, beneficiara unui wildcard, a început excelent setul secund, deși Soler s-a consultat cu antrenoarea sa. Țig a avut 2-0, iar la 2-1 Soler-Espinosa a cerut intervenția fizioterapeutului din cauza unor probleme la umărul drept. După cinci minute, perioadă în care Țig s-a consultat din nou cu antrenorul său, Soler a revenit în teren, cu o fașă elastică la umărul drept, dar nu a mai putut continua decât un ghem și două schimburi, retrăgându-se la 3-1 și 15-15 pentru Țig în setul secund.

Patricia Țig și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe învingătoarea dintre Tereza Smitkova (Cehia), a șasea favorită, și slovena Polona Hercog.

Un rezultat remarcabil a reușit și Cristina Dinu (22 ani), locul 369 în lume, care a învins-o pe Iaroslava Șvedova (Uzbekistan), principala favorită calificărilor, cu 6-3, 6-3, luni, în ultimul tur al fazei preliminare. Șvedova (27 ani) ocupă locul 109 în ierarhia mondială.

Românca, la cel mai bun rezultat al său în acest an, și-a asigurat un cec de 1.925 dolari și 19 puncte WTA.

Cristina Dinu crește astfel la șapte numărul româncelor de pe tabloul principal: Monica Niculescu (a treia favorită), Alexandra Dulgheru (a cincea favorită), Andreea Mitu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan și Cristina Dinu.

S-a calificat pe tabloul principal de simplu și croata Petra Martic, care a trecut cu 6-4, 6-7 (5), 7-6 (2), de elvețianca Viktorija Golubic.

La dublu, principalele favorite, Andreja Klepac (Slovenia)/Aleksandra Krunic (Serbia), au trecut cu un sec 6-0, 6-0 (în doar 34 de minute) de ucrainencele Valeria Strahova/Anastasia Vasilieva, urmând să joace în sferturi cu învingătoarele dintre româncele Irina Maria Bara/Mihaela Buzărnescu și cuplul Katerina Bondarenko (Ucraina)/Eva Hrdinova (Cehia). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante