Premiile campioanelor mondiale la handbal vor fi dublate

Premiile campioanelor mondiale la handbal vor fi dublate

Premiile componentelor echipei naţionale de handbal feminin Under 18 care a câştigat Campionatul Mondial din Macedonia - de până la 9.300 de lei de persoană - vor fi dublate cu ocazia primei şedinţe de Guvern, a declarat, luni, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Premiile campioanelor mondiale la handbal vor fi dublate (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ne-aţi făcut bucuroşi pe toţi. Sportul românesc are nevoie de astfel de performanţe, deja aţi devenit un model pentru tânăra generaţie, veţi avea multe de spus în sportul românesc. Vă puteţi baza pe noi, sper să veniţi cu cât mai multe medalii şi să ne luaţi cât mai mulţi bani. Vă transmit şi felicitările premierului României, mi-a spus că ţine foarte tare să se dubleze premierile voastre şi că la prima şedinţă de guvern vă aşteaptă cu braţele deschise unde el va face premierea", le-a transmis Szabo sportivelor venite la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, direct de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a spus că FRH va încerca să contribuie la mărirea primelor oferite de către guvern: "Avem nevoie de sprijinul MTS, de sprijinul Guvernului. Noi am dovedit că avem valoare. Aceste fete sunt foarte sănătoase la cap, poate sună ciudat, dar ăsta e sentimentul pe care l-am trăit în cele câteva zile petrecute împreună. Sunteţi un grup, sunteţi modeste, bune, curate, iar acest rezultat este o consecinţă a acestor calităţi pe care le aveţi. Suntem toţi foarte mândri de voi, sper ca acest rezultat să nu fie singular şi să ne bucuraţi în continuare. Mulţumesc ministerului şi guvernului că s-au gândit să dubleze aceste premieri. Sperăm ca şi noi, federaţia, să putem să contribuim la mărirea acestor prime. Fetelor, nu fiţi modeste, fiţi mândre de voi!".

Echipa naţională de handbal feminin under 18 a României a câştigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiţia desfăşurată în Macedonia.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!