Prezentarea adversarilor echipelor româneşti în turul trei preliminar al Ligii Europa: cine sunt Viktoria Plzen, Slovan Liberec şi Dinamo Minsk

Prezentarea adversarilor echipelor româneşti în turul trei preliminar al Ligii Europa: cine sunt Viktoria Plzen, Slovan Liberec şi Dinamo Minsk

Într-un stil binecunoscut în ultimii ani, UEFA s-a grăbit să facă o tragere la sorţi a unei faze în care multe echipe n-au ajuns încă. 

 Deşi nu s-a disputat decât prima manşă a turului doi preliminar, astăzi a avut loc tragerea la sorţi a turului trei preliminar, unde o parte din echipe s-au calificat direct (precum Astra), dar cele mai multe încă nu (mai au de gestionat şi manşa secundă a turului doi preliminar). 

 Petrolul / Flamurtari (2-0, în prima manşă a turului doi preliminar) - Viktoria Plzen (Cehia). 

 n cazul în care se califică în turul trei preliminar (e favorită după rezultatul pozitiv din tur, 2-0 cu albanezii de la Flamurtari), Petrolul o va întâlni pe Viktoria Plzen. Roş-albaştrii sunt vicecampionii Cehiei şi finalişti ai Cupei, după ce-au pierdut la loviturile de departajare în faţa celor de la Sparta Praga, echipa care a reuşit anul trecut eventul (campionat câştigat cu 13 puncte avans). 

 Plzen este o forţă relativ nouă în campionatul Cehiei, pe care l-a câştigat în premieră în 2011, apoi şi în 2013. În ambele sezoane a evoluat în grupele Ligii Campionilor. Sezonul trecut a încheiat pe locul 3 într-o grupă cu Bayern şi Manchester City, şi a continuat în Liga Europa. După ce-a scos-o pe Şahtior Doneţk, în 16-imi , a fost eliminată în optimi de către Olympique Lyon. 

 Gruparea e formată în marea majoritate din jucători cehi, plus trei slovaci: goalkeeper-ulMatus Kozacik, mijlocaşul Patrick Hrosovsky şi fundaşul Marian Cisovsky, fost jucător la Poli Timişoara (2008-2011). Gruparea e antrenată de Duşan Uhrin şi el fost antrenor al lui Poli. Sezonul trecut, Uhrin a fost eliminat de către Steaua, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, pe când se afla pe banca echipei Dinamo Tbilisi

  Astra - Kosice (Slovacia) / Slovan Liberec (Cehia) (0-1). 

 Vicecampioana României şi câştigătoarea Cupei şi a Supercupei, Astra Giurgiu, va întâlni învingătoarea dublei dintre Kosice (Slovacia) şi Slovan Liberec (Cehia). În tur, Liberec s-a impus în deplasare cu 1-0 şi e favorită să joacă împotriva giurgiuvenilor, în turul trei preliminar. Sezonul trecut a încheiat pe locul 4 în Cehia, la 31 de puncte de liderul Sparta Praga şi 18 de Viktoria Plzen. 

 În sezonul 2008-2009, Slovan a evoluat contra lui Dinamo, în ultimul tur dinaintea fazei grupelor Ligii Europa. Cehii s-au impus cu 2-0 la Bucureşti, iar pe final meciul a fost suspendat, după ce fanii dinamovişti au pătruns de gazon. UEFA a acordat meciul la masa verde cehilor (scor 3-0), însă în retur dinamoviştii s-au impus cu 3-0, în timpul regulamentar. S-a ajuns la penalty-uri, unde roş-albii au câştigat şi s-au calificat în grupe. Partida a rămas în istoria câinilor drept miracolul de la Liberec. 

 CFR Cluj / Jagodina (0-0) - Dinamo Minsk (Belarus)/Mypa (Finlanda) (3-0)

 În cazul în care se va califica în turul trei preliminar (a încheiat însă doar 0-0 în tur cu Jagodina), CFR Cluj o va întâlni aproape sigur pe Dinamo Minsk. Gruparea din Belarus s-a impus cu 3-0 în prima manşă, în faţa finlandezilor de la Mypa. 

 Dinamo Minsk a încheiat sezonul trecut pe locul 3, la 15 puncte de liderul BATE Borisov. În Belarus însă, sistemul competiţional se dispută după un alt calendar, astfel că acum campionatul e în plină desfăşurare. Cu cinci etape înainte de final, Dinamo e lider, cu 41 de puncte, trei în plus faţă de BATE. Gruparea din Minsk are şapte titluri cucerite, ultimul câştigat însă în urmă cu 10 ani. 

Meciurile din turul trei preliminar se dispută pe 31 iulie şi 7 august. Astra şi Petrolul vor evolua pe teren propriu, în prima manşă, iar CFR Cluj în deplasare. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu