Rafael Benitez, numit antrenor al lui Real Madrid

Rafael Benitez, numit antrenor al lui Real Madrid

Spaniolul Rafael Benitez a fost numit antrenor al echipei de fotbal Real Madrid, a anunțat miercuri clubul ce a încheiat pe locul 2 ultima ediție din La Liga, potrivit AFP. "Real Madrid îl va prezenta miercuri 3 iunie pe Rafa Benitez ca nou antrenor al primei echipe pentru următoarele trei sezoane", a indicat clubul într-un comunicat. Prezentarea noului tehnician este programată de la ora locală 13,00, pe stadionul Santiago Bernabeu.

Benitez îl înlocuiește pe italianul Carlo Ancelotti, demis la sfârșitul acestui sezon, în care echipa nu a câștigat niciun trofeu.

Benitez, în vârstă de 55 de ani, a pregătit-o în ultimii doi ani pe Napoli, cu care a câștigat o Cupă și o Supercupă a Italiei, dar nu a reușit calificarea în grupele Ligii Campionilor. Spaniolul a jucat la echipa secundă a lui Real, Castilla. La doar 26 de ani, el a devenit antrenor la echipa de rezerve a clubului, iar pentru scurt timp a fost secundul lui Vicente del Bosque la prima echipă, în stagiunea 1993-1994. Ulterior, el a pregătit formații de top din Europa, ca Valencia, Liverpool, Inter Milano și Chelsea. Cu Valencia, el a câștigat campionatul Spaniei (2002, 2004) și Cupa UEFA (2004), cu Liverpool, Liga Campionilor (2005) și Cupa Angliei (2006), iar cu Chelsea, Europa League (2013).

Benitez devine al 10-lea antrenor pe banca lui Real în cei 12 de președinție ai lui Florentino Perez (primul mandat între 2000 și 2006, al doilea din 2009). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro