România a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale la rugby!/Victorie de SENZAȚIE cu Canada (17-15)

România a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale la rugby!/Victorie de SENZAȚIE cu Canada (17-15)

România a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale la rugby! 

Reprezentativa de rugby a României a învins formației Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), după o revenire de senzație, am fost conduși cu 15-0, marți seara, la Leicester, în al treilea joc al ''stejarilor'' în Grupa D a Cupei Mondiale 2015 din Anglia și Țara Galilor.

În minutul 52, nord-americanii conduceau cu 15-0, dar "Stejarii" s-au ambiționat și au avut o revenire de senzație. Cu două eseuri transformate și o lovitură de penalizare care a fost reușită cu două minute înaintea fluierului final, elevii lui Lynn Howells au întors soarta jocului și au reușit o performanță istorică.

Aceasta a fost a doua performanță a României de la această Cupă Mondială care va rămâne în istoria competiției. La meciul cu Irlanda, disputat pe Wembley, s-a stabilit și recordul de audiență la CM, cu 89.267 de spectatori! 

Vezi VIDEO AICI

LIVE TEXT

Min. 80: Fluier final. România câștigă primul meci la această ediție a Cupei Mondiale.

Min. 78: România - Canada 17-15. Florin Vlaicu transformă lovitura de penalizare și "Stejarii" conduc pentru prima dată în acest meci și la această ediție a Cupei Mondiale. 

Min. 77: Lovitură de penalizare pentru România, de la circa 42 de metri, după o grămadă ordonată jucată perfect de elevii lui Lynn Howells.

Min. 75: România - Canada 14-15. Florin Vlaicu transformă fără probleme și ne apropiem la un singur punct de canadieni, cu ceva mai mult de 5 minute înainte de finalul meciului. 

Min. 73: România - Canada 12-15. Eseu pentru România! România reușește încă un eseu, în urma unei grămezi ordonate în care noi am repus mingea. Arbitrajul video acordă eseul pentru "Stejari", marcat de același Mihai Macovei. 

Min. 72:     Eliminare de 10 minute pentru Jebb Sinclair. România va termina meciul în superioritate numerică și repune din margine la 5 metri de terenul țintă al Canadei.

Min. 69: Csaba Gal blochează o degajare a unui canadian și prinde balonul din alunecare, în apropierea terenului țintă advers, dar îl scapă pe gazon și canadienii repun în grămadă ordonată.

Min. 66: Schimbare la România: iese Otar Turaşvili și intră Andrei Rădoi.

Min. 64: Românii culcă mingea în terenul țintă al canadienilor, dar eseul nu este acordat, fiindcă faza e întoarsă pentru un înainte comis de ai noștri.

Min. 62: O nouă lovitură de pedeapsă pentru România la 5 metri de terenul țintă al Canadei, pentru două infracțiuni: un offside și un jucător urcat pe grămada spontană. Din nou aplauze pentru "Stejari", care trimit în margine și vor încerca un nou atac cu mol de margine. Canadienii ne-au scos în tușă și au câștigat posesia.

Min. 57: Nathan Hirayama ratează o lovitură de penalizare, trimițând cu puțin alături de butul drept al României.

Min. 54: România - Canada 7-15. Florin Vlaicu transformă și aduce și punctele suplimentare, micșorând diferența de pe tabelă. 

Min. 53: România - Canada 5-15. Eseu pentru România! Mihai Macovei a culcat balonul în terenul țintă canadian, la capătul unei scheme perfect puse în practică de români, la o tușă de pe dreapta. 

Min. 52: Schimbare la România: iese Michael Wirigi și intră Csaba Gal. 

Min. 46: Schimbare la România: iese Paulică Ion și intră Andrei Ursache.

* Este pentru prima dată când ambele aripi ale Canadei marchează eseuri în același meci la Cupa Mondială.

Min. 45: România - Canada 0-15. Nathan Hirayama transformă fără emoții și aduce încă două puncte în dreptul canadienilor, care s-au distanțat la 15 puncte de "Stejari". 

Min. 44: România - Canada 0-13. Încă un eseu pentru Canada!Jeff Hassler a pătruns în 22-ul nostru și, deși a fost placat de doi jucători ai României, a reușit să ducă mingea până în terenul țintă al "Stejarilor". Min. 41: Începutul reprizei secunde.

Min. 40: Pauză la Leicester, acolo unde Canada conduce cu 8-0 în fața României.

Min. 38: Florin Vlaicu ratează o nouă lovitură de pedeapsă. Șutul său, de aproape de mijlocul terenului, a lovit butul drept.

Min. 33: România - Canada 0-8. Eseu pentru Canada! DTH Van Der Merwe culcă mingea în terenul țintă al României, aproape de colțul stâng al terenului după un atac prelungit al canadienilor. McRorie a ratat transformarea, iar adversarilor li se adaugă pe tabelă doar 5 puncte. 

Min. 30: Cătălin Fercu revine pe teren, după ce i-a expirat suspendarea de 10 minute.

Min. 26: În inferioritate numerică, România presează la numai câțiva metri în fața terenului țintă al canadienilor. "Stejarii" au primit o lovitură de penalitate și au ales să o joace la mână, pentru a forța marcarea unui eseu, care ne-ar aduce în avantaj. În cele din urmă, pierdem avantajul și mingea le revine canadienilor, după ce Otar Turaşvili s-a ridicat din grămadă.

* Plouă torențial la Leicester, iar mingea alunecă foarte mult.

Min. 22: Schimbare la România: iese Florin Surugiu și intră Valentin Calafeteanu.

Min. 22: Gordon McRorie ratează o a doua lovitură de penalizare, iar diferența rămâne de 3 puncte în favoarea canadienilor.

Min. 19:     Cătălin Fercu primește un cartonaș galben și România va juca în inferioritate numerică timp de 10 minute. Arbitrul video a decis că Fercu a comis o infracțiune, atunci când a încercat să prindă o minge trimisă înalt de canadieni, moment în care și-a incomodat un adversar aflat în săritură 

Min. 17: Florin Vlaicu ratează o lovitură de penalizare de la mare distanță și ocazia de a readuce egalitatea pe tabela de marcaj. Șutul său s-a dus pe lângă buturi.

Min. 14: Momente de întrerupere la Leicester, după ce unui jucător al Canadei i-a căzut lentila de contact.

Min. 11: România - Canada 0-3. Gordon McRorie nu mai ratează ținta, de această dată și șutează printre buturi după o lovitură de pedeapsă acordată pentru un offside.

Min. 8: Gordon McRorie ratează ocazia de a semna primele puncte ale meciului. A trimis alături de buturile României, dintr-o primă lovitură de pedeapsă.

Min. 4: Canadienii apar într-o zonă periculoasă și sunt aproape de un prim eseu al meciului, dar arbitrul a fluierat înainte și le-a dat mingea românilor, care au scos în tușă.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre România și Canada.

* Echipele au intrat pe teren și s-au intonat cele două imnuri. Urmează fluierul de start al meciului din etapa a treia a Grupei D la Cupa Mondială de rugby din 2015. 

Antrenorul echipei Canadei, Kieran Crowley, a făcut şase schimbări în XV-le de start pentru partida de marţi cu România, din Grupa D a Cupei Mondiale de rugby care are loc în Anglia şi Ţara Galilor.

Crowley a făcut după fiecare meci acelaşi număr de schimbări. Căpitan va fi Jamie Cudmore, care va egala recordul de meciuri la Cupa Mondială, 14, deţinut de Rod Snow, în jocul de marţi, de la Leicester (18:45, ora României),

Cudmore joacă la a patra sa Cupă Mondială, un record pe care îl împarte cu Al Charron, Gareth Rees, Rod Snow şi Mike James.

Tyler Ardron, căpitanul de drept al canadienilor, este accidentat şi va rata partida cu ''Stejarii''.

Canada va alinia următorul XV: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill, 3. Doug Wooldridge, 4. Brett Beukeboom, 5. Jamie Cudmore (căpitan), 6. Jebb Sinclair, 7. John Moonlight, 8. Aaron Carpenter; 9. Gordon McRorie, 10. Nathan Hirayama, 11. DTH Van Der Merwe, 12. Nick Blevins, 13. Ciaran Hearn, 14. Jeff Hassler, 15. Harry Jones.

Rezerve: 16. Benoit Piffero, 17. Djustice Sears-Duru, 18. Jake Ilnicki, 19. Kyle Gilmour, 20. Nanyak Dala, 21. Phil Mack, 22. Conor Trainor, 23. James Pritchard.

Primul XV aliniat de Lynn Howells este asemănător cu cel care a jucat în meciul cu Franţa, fiind făcute doar două modificări, Michael Wiringi la uvertură şi Ionuţ Botezatu pe postul de aripă.

România: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan); 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal.

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, ''stejarii'' câştigând de trei ori, iar nord-americanii de două ori.

Canada a pierdut primele trei meciuri la CM 2015, 7-50 cu Irlanda, 18-23 cu Italia şi 18-41 cu Franţa, iar România a fost învinsă de Franţa cu 38-11 şi de Irlanda cu 44-10.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!