România, învinsă de Norvegia cu 26-22, la Campionatul Mondial din Danemarca

România, învinsă de Norvegia cu 26-22, la Campionatul Mondial din Danemarca

Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de Norvegia cu scorul de 26-22 (13-10), joi seara, la Frederikshavn, în Grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca.

Tricolorele vor termina grupa pe locul 4 în urma acestui eșec și vor avea un adversar foarte puternic în optimile de finală, câștigătoarea Grupei C, Brazilia (campioana mondială en titre) sau Franța (care a învins România cu 29-27, la sfârșitul lunii trecute, într-un meci amical).

Echipa antrenată de suedezul Tomas Ryde a făcut un nou meci slab, însă ultimele zece minute au salvat impresia lăsată. Dacă jocul de apărare a fost mai bun ca în meciul cu Spania, în schimb atacul s-a confruntat cu multe probleme, pe lângă lipsa de inspirație survenind lipsa de comunicare și greșeli simple.

Primele minute au fost destul de echilibrate, dar de la 2-2 (min. 6) scandinavele au punctat de cinci ori la rând pe tabelă și s-au desprins la 7-2 (13). România a arătat un reviriment, cu trei goluri consecutive, revenind de la 5-10 (22) la 8-10 (25), dar la pauză avantajul echipei Norvegiei a fost de trei goluri, 13-10.

Debutul părții secunde a fost complet defavorabil echipei noastre, care a pierdut mai multe mingi în atac și Norvegia, campioana europeană și olimpică en titre, a ajuns la un avans de opt goluri pe tabelă, 20-12 (42).

Ultimele zece minute au arătat o echipă a României mai agresivă în apărare și mai inspirată în atac, scorul parțial pe această perioadă de timp fiind de 7-3, după un început cu patru reușite consecutive.

De remarcat că antrenorul Ryde a menținut-o mult timp pe teren pe Melinda Geiger, în ciuda faptului că a greșit 6-7 mingi în atac.

Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Adriana Nechita, Crina Pintea, Cristina Neagu (8 goluri), Aurelia Brădeanu (4), Gabriela Perianu (1), Luciana Marin (1), Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Ana-Maria Tănăsie, Melinda Geiger, Eliza Buceschi (5), Patricia Vizitiu, Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.
Norvegia: Kari Grimsbo, Silje Magareta Solberg — Mari Kristine Molid (2), Veronika Kristiansen (6), Heidi Loke (2), Stine Skogrand (1), Vilde Ingstad, Nora Mork (7), Stine Oftedal (4), Linn Jorum Sulland, Pernille Wibe, Betina Riegelhuth, Amanda Kurtovic (1), Camilla Herrem (3), Sanna Charlotte Solberg, Marta Tomac. Selecționer: Thorir Hergeirsson.

Au arbitrat slovenii Bojan Lah și David Sok.

Cea mai bună jucătoare a partidei a fost aleasă Kristiansen.

Înaintea meciului s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Gruia, unul dintre cei mai buni handbaliști din istorie, decedat miercuri în Mexic.

În alte meciuri din Grupa D, Spania a surclasat cu 39-13 (18-8) echipa Porto Rico, iar Rusia a dispus cu 42-19 de Kazahstan.

În clasament, Rusia ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Spania, 6 p (+53), Norvegia, 6 p (+50), România, 4 p, Kazahstan, 0 p, Porto Rico, 0 p. Ultimele meciuri din grupă vor avea loc vineri, Porto Rico — Kazahstan (17,00, ora României), România — Rusia (19,15), Norvegia — Spania (21,30). Indiferent de rezultate România va termina pe locul patru în clasament, având rezultate defavorabile cu Spania și Norvegia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”