România s-a calificat în finala pe echipe la CE de gimnastică feminină de la Sofia

România s-a calificat în finala pe echipe la CE de gimnastică feminină de la Sofia

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat, joi, în finala Campionatului European de la Sofia, cu un total de 171.130 puncte.

România s-a calificat în finala pe echipe la CE de gimnastică feminină de la Sofia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa de senioare a României, în componenţa Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu, s-a clasat pe locul doi în calificări, cu un total de 171.130 puncte, după Marea Britanie (172.147) şi înaintea Rusiei (170.621). În finală s-au calificat primele opt echipe din concursul de calificări.

Concursul de joi stabileşte şi finalistele pe aparate, care va avea loc duminică, finala pe echipa fiind programată în ziua precedentă.

România a cucerit o primă medalie la CE de la Sofia, miercuri, prin echipa de junioare, în componenţa, Laura Jurcă, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica şi Andreea Ciurusniuc, care a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu un total de 164.972 puncte.

De asemenea, în finalele pe aparate ale junioarelor s-au calificat Laura Jurcă, la individual-compus, sărituri şi sol, Andreea Iridon la individual-compus, bârnă şi sol, iar Anda Butuc la bârnă.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro