Rugby: Australia a învins Argentina și va juca finala Cupei Mondiale 2015 cu Noua Zeelandă

Rugby: Australia a învins Argentina și va juca finala Cupei Mondiale 2015 cu Noua Zeelandă

Reprezentativa Australiei va juca finala Cupei Mondiale de rugby 2015, pe 31 octombrie, cu Noua Zeelandă, după ce a învins Argentina cu scorul de 29-15 (19-9), duminică, în semifinale, pe Stadionul Twickenham din Londra.

Dubla campioană mondială (1991, 1999) a găsit antidotul jocului Argentinei, revelația Cupei Mondiale din Anglia și Țara Galilor, și va juca a patra sa finală, după cea pierdută în 2003.

Wallabies au câștigat sub privirile lui Diego Maradona, fost campion mondial cu naționala de fotbal a Argentinei, care a mai asistat la un meci al ''pumelor'', cu Tonga (45-16), pe 4 octombrie, la Leicester.

Adam Ashley-Cooper (10, 32, 72) a reușit trei din cele patru eseuri ale Australiei, după ce Rob Simmons a marcat o încercare la doar 70 de secunde de la debutul jocului (2), grație unei intercepții. Bernard Foley a transformat trei eseuri (3, 11, 73) și a mai reușit o lovitură de pedeapsă (48).

Toate punctele argentinienilor au fost marcate de Federico Nicolas Sanchez (7, 24, 36, 45, 55), din lovituri de penalitate. sud-americanii ratând de câteva ori pe lângă eseu. Sanchez a devenit, cu acest prilej, cel mai bun marcator al turneului din acest an.

Argentina și Africa de Sud vor juca vineri în meciul pentru locul al treilea. În prima semifinală, desfășurată sâmbătă, tot pe Twickenham, Noua Zeelandă a dispus de Africa de Sud cu scorul de 20-18.

În fața a 80.025 spectatori au evoluat echipele:
Argentina: Tuculet — Cordero, Bosch, Hernandez (de la Fuente, 44), Imhoff (Amorosino, 18) — Sanchez, Landajo (Cubelli, 56) — Fernandez Lobbe, Senatore (Isa, 49), Matera — Lavanini, Petti Pagadizaval (Alemanno, 58) — Herrera (Figallo, 61), Creevy (Montoya, 31), Ayerza (Noguera Paz, 61). Antrenor: Daniel Hourcade.
Australia: Folau (Toomua, 65) — Ashley-Cooper, Kuridrani, Giteau (Beale, 47), Mitchell — Foley, Genia (Phipps, 67) — Hooper, Pocock, Fardy (McCalman, 56) — Simmons (Mumm, 67), Douglas — Kepu (Holmes, 53), Moore (Polota-Nau, 60), Slipper (Smith, 53). Antrenor: Michael Cheika.

Arbitru: Wayne Barnes (Anglia).
Cartonaș galben: Lavanini (26).

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire