Simona Halep, la două victorii de locul 2 în clasamentul WTA

Simona Halep, la două victorii de locul 2 în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, calificată în sferturile de finală la turneul de la Cincinnati, mai are nevoie de doar două victorii pentru a reveni pe poziția secundă în clasamentul WTA și a o depăși, astfel, pe rusoaica Maria Șarapova.  Halep a învins-o joi, cu 4-6, 6-4, 6-2, pe germanca Andrea Petkovic , cap de serie numărul 15 la această competiție, la capătul unui meci extenuant, după cum a recunoscut la final reprezentanta țării noastre.

"A fost foarte dificil. Vreau să spun că nu știu cum am câștigat. Sunt foarte obosită acum", a declarat Halep la final. "Însă mi-am dorit cu adevărat să înving în acest meci. Am luptat până la capăt și sunt bucuroasă că am putut rămâne concentrată până la final", a adăugat românca.

"Poate că am vorbit prea mult cu mine însămi pe durata meciului, însă mâine voi fi mult mai tăcută", a mai spus Simona Halep, care va avea ca adversară, vineri, în sferturile de finală pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova. Aceasta a profitat în optimi de abandonul belarusei Victoria Azarenka, nevoită să se retragă de pe teren din cauza unei întinderi la coapsa stângă, în setul al doilea, la scorul de 6-1, 0-3.

Dacă va trece de Pavliucenkova, Halep se va lupta pentru un loc în finala de la Cincinnati și, totodată, pentru revenirea pe locul secund în ierarhia mondială cu câștigătoarea partidei dintre Jelena Jankovic (Serbia) și Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”