Simona Halep şi Irina Begu debutează la Cincinnatti

Simona Halep şi Irina Begu debutează la Cincinnatti

Jucătoarele Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi Irina-Camelia Begu, locul 62 WTA, vor debuta, marţi, prima în turul 2, iar cea de-a doua în turul I, la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii în valoare totală de 2,5 milioane de dolari.

Simona Halep şi Irina Begu debutează la Cincinnatti (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Halep, aflată la prima săptămână în poziţia de numărul 2 mondial, revine în competiţie după o lună de pauză şi va juca, pe terenul central, în ultimul meci al zilei, de la ora locală 20.30 (miercuri, ora 03.30, la Bucureşti), împotriva sportivei belgiene Kirsten Flipkens, locul 54 WTA.

Simona Halep, 22 de ani, şi Kirsten Flipkens, 28 de ani, s-au întâlnit până acum de trei ori, românca impunându-se de fiecare dată: scor 6-4, 6-0, în 2010, în calificări la Tokyo, scor 7-5, 6-4, în 2011, în semifinale la Fes şi scor 6-4, 6-2, în finală la 's-Hertogenbosch în 2013.

La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanţa are de apărat 225 de puncte la turneul american.

Pe terenul 10, de la ora locală 11.00 (18.00, ora României), Begu va evolua în premieră împotriva jucătoarei Zarina Dias din Kazahstan, locul 52 WTA. Atât Begu, 23 de ani, cât şi Dias, 20 de ani, au disputat calificări la Cincinnati. Printre sportivele eliminate de Dias s-a numărat şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, învinsă cu scorul de 6-2, 6-2.

A treia româncă prezentă pe tabloul principal al turneului de la Cincinnati, Sorana Cîrstea, locul 80 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-1, 7-5, de sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 9, în primul tur al competiţiei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...