Site oficial FC Steaua: Campioana a pierdut meciul cu cu ASA Târgu Mureş în urma unui arbitraj scandalos

Site oficial FC Steaua: Campioana a pierdut meciul cu cu ASA Târgu Mureş în urma unui arbitraj scandalos

FC Steaua critică dur, pe site-ul oficial, arbitrajul brigăzii conduse de Isvan Kovacs, pe care îl consideră a fi fost unul "scandalos", influenţând rezultatul meciului din deplasare, cu ASA Târgu Mureş, pierdut cu scorul de 0-1, în etapa a XII-a Ligii I.

"Campionii României au pierdut prima partidă în deplasare din campionatul intern după aproape doi ani, 1-0 la Targu-Mureş, în urma unui arbitraj scandalos al lui Istvan Kovacs, care a lăsat un gust amar tuturor celor care au urmărit partida", notează sursa citată.

FC Steaua precizează că Istvan Kovacs nu se află la primul meci în care defavorizează echipa "roş-albastră" şi prezintă fazele în care arbitrul a dezavantajat, duminică, formaţia campioană.

"Centralul din Carei, care nu se află la primul meci în care defavorizează în mod clar echipa noastră, a comis o serie de erori în defavoarea Stelei, acestea influenţând rezultatul final. Kovacs nu i-a acordat cartonaşul roşu lui Mureşan, care l-a lovit intenţionat cu cotul pe Rusescu, provocându-i o rană deschisă şi înlocuirea la scurt timp după ce intrase în locul lui Keşeru, lovit cu gheata în cap şi comoţionat de N'Doye, i-a acordat doar un cartonaş galben lui Sepsi, după o intervenţie dură, din spate, asupra lui Paul Papp şi, mai presus de toate, l-a sancţionat cu cartonaş galben pe Tănase pentru simulare în a doua repriză, la o fază în care Stăncioiu l-a faultat în careu şi trebuia dictată lovitură de pedeapsă şi cartonaş roşu pentru portarul gazdelor. În plus, în minutul 88 l-a eliminat pe Paul Pîrvulescu pentru un fault asupra lui Bumba, care nu a fost făcut din postura de ultim apărător", a menţionat steauafc.com.

Tehnicianul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat duminică seară, după meciul pierdut în faţa formaţiei ASA Târgu Mureş, scor 0-1, că rezultatul a fost "foarte influenţat de arbitraj" şi că de la gazde ar fi trebuit să fie eliminaţi cel puţin doi jucători.

"Sunt supărat că am pierdut meciul. Au fost nişte decizii care puteau să fie în favoarea noastră. Trebuia cel puţin doi eliminaţi, la faza lui Tănase, faza lui Rusescu... A mai fost o fază a lui Keşeru care în faţa noastră a fost călcat pe cap. Am avut şi accidentaţi, am avut trei schimbări foarte repede şi din cauza jocului agresiv care a fost. Am venit după meci foarte greu în Liga Europa, dar noi vrem ca meciurile să se câştige pe teren. Pentru noi e o situaţie foarte grea, avem foarte multe meciuri în puţine zile şi astăzi am pierdut (...) A fost penalti şi roşu, a fost alt roşu la cotul la Rusescu, a fost încă un roşu la o intrare cu picioarele din spate. Plus că Miclos Nagy (n.r. - unul dintre arbitrii asistenţi) vorbea în maghiară. Nu ştiu de ce, suntem în România. Dar nu are importanţă, important este că am pierdut un meci cum l-am pierdut. Ştiam că o să avem un meci greu, dar până la urmă cred că rezultatul a fost foarte influenţat de arbitraj", a spus Gâlcă după meci.

Formaţia Steaua a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa ASA Târgu Mureş, într-un meci din etapa a XII-a a Ligii I, în care tehnicianul Constantin Gâlcă a fost nevoit să facă toate cele trei schimbări în primele 29 de minute, din cauza unor accidentări.

Golul a fost marcat de Axente, în minutul 54. În minutul 88, de la Steaua a fost eliminat Pârvulescu pentru un fault la Bumba.

După încheierea meciului, senegalezul Ousmane N'Doye (ASA Târgu Mureş) a primit cartonaşul roşu în urma unor incidente la mijlocul terenului.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Istvan Kovacs, Miclos Nagy, Alexandru Cerei şi Denis Haidiner.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale