Spania, cea mai valoroasă echipă de la Mondiale. Topul celor mai scumpe naţionale participante la turneul final

Spania are cea mai mare cotă de piaţă dintre echipele participante la Cupa Mondială, conform unui studiu realizat de site-ul de specialitate transfermarkt.de, citat de Mediafax. Specialiştii germani estimează lotul spaniol la valoarea de 916 milioane de dolari, acesta fiind preţul cumulat al celor 23 de jucători iberici.

Pe locul secund în acest top se situează Germania, al cărui lot valorează 828 de milioane de dolari. Urmează în acest clasament Brazilia (689 de milioane de dolari), Franţa (607 milioane de dolari) şi Argentina (577 milioane de dolari).

Alte cifre statistice:

- valoarea celor 23 de jucători spanioli reprezintă 9,5% din valoarea totală a tuturor fotbaliştilor care vor juca la CM;

- cea mai ieftină naţională din Brazilia este Honduras, care reprezintă doar 0,32% din valoarea totală a tuturor fotbaliştilor;

- Messi este cel mai scump jucător de la Cupa Mondială - 177 milioane de dolari; pe locul secund în această ierarhie se află Cristiano Ronaldo - 147 milioane de dolari; Uruguayanul Cavani şi brazilianul Neymar se află pe locurile 3 şi 4 în topul celor mai valoroşi fotbalişti ce vor juca la turneul final din Brazilia.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi...

2 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...

3 Măsuri dure anunţate de milionarul Romeo Dunca după preluarea şefiei Consiliului Judeţean Caraş-Severin

4 Poveste incredibilă! Mai mulți papagali care s-au învățat reciproc să înjure și să râdă la propriile obscenită…

5 Așa a ajuns PSD la 30%! / DOCUMENT Un candidat USR PLUS din județul Olt publică un proces verbal care arată că, …