Steaua - Dinamo: 0-0. Cel mai strâns derby al ultimilor ani se încheie fără goluri, dar cu mult spectacol

Steaua - Dinamo: 0-0. Cel mai strâns derby al ultimilor ani se încheie fără goluri, dar cu mult spectacol

Steaua și Dinamo au remizat, scor 0-0, în etapa a 5-a a Ligii I. Elevii lui Mirel Rădoi și cei ai lui Mircea Rednic au disputat cel mai strâns derby de România al ultimilor ani. În ciuda lipsei golurilor spectacolul nu a lipsit de pe Arena Națională.

Cu toate că ambele echipe au avut ocazii de gol, cele mai clare aparținând Stelei, tabela a rămas neschimbat până la finală, datorită jocului foarte bun al celor doi portari, dar și a compartimentelor defensive ale celor două rivale.

După acest meci, ultimul din etapa a 5-a, Steaua și Dinamo vor rămâne la egalitate de puncte, fiecare având câte 9. Următoarea etapă, una intermediară, va avea loc de marți până joi. Steaua va juca în deplasare, miercuri, cu Astra, iar Dinamo va primi, joi, vizita nou-promovatei FC Voluntari. 

LIVE TEXT

Steaua - Dinamo: 0-0 / Schimbări IN-OUT: Tudorie-Breevled, Mihalcea-Chipciu, Tahar-Alcenat - Șerban-Feussi, Nedelcearu-Matei, Petre-Rotaru

Ora 22.55 Min 90+5: FINAL DE MECI!

Ora 22.52 Min 90+3: Finalul continuă în nota întregului meci, cu faze ofensive la ambele porți. Este fără îndoială cel mai strâns derby al ultimilor ani.

Ora 22.50 Min 90+1: Dinamo iese din propria jumătate și încearcă un atac, dar Filip este blocat de fundașii steliști. Tade a făcut un joc foarte bun în această seară, atât ofensiv, cât și defensiv.

Ora 22.48 Min 88: Steaua domină finalul jocului. Tânărul de 16 ani al Stelei, Mihalcea s-a întâlnit cu o fază rară de gol dar nu a reușit să marcheze. A primit o pasă bună de la Tade, dar reluarea a fost slabă, iar Cerniauskas a reținut.

Ora 22.44 Min 84: Iese mult fum din peluza dinamovistă, după ce un banner a luat foc, dar incendiul este stins. Steliștii execută o nouă lovitură liberă dintr-o poziție foarte bună. Popa trage spre poartă, dar Cerniauskas iese din nou salvator.

Ora 22.41 Min 81: Schimbare Steaua: Mihalcea a intrat în locul lui Chipciu. Șeptarul Stelei este huiduit de fani, cu toate că nu ar merita un astfel de tratament. Totuși fără sprijinul lui Adi Popa sau Hamroun, el nu ar fi reușit să ducă la capăt multe dintre fazele ofensive.

Ora 22.37 Min 77: BARĂ, Chipciu! Steaua a fost foarte aproape să deschidă scorul, dar Chipciu pare să aibă ghinion în această seară. Steliștii bat și o lovitură liberă, dar Varela trece pe sub mingea trimisă de Hamroun. Dinamo trimite în corner, dar steliștii nu mai reușesc nimic de această dată.

Ora 22.32 Min 72: Partida este fragmentată, după faulturile tot mai dese, care atrag și catonașe galbene. Până acum s-au acordat 3 galbene, din care două pentru dinamoviști. Meciul scade în intensitate, iar oboseala se resimte pe teren, se face chiar și o pauză de hidratare în timpul ultimei schimbări. Steaua ține balonul foarte sus, dar Dinamo se apără bine. 

Ora 22.26 Min 66: Partida continuă cu mult spectacol la poarta lui Dinamo, după fazele ofensive ale Stelei. Adi Popa și Chipciu au trecut din nou pe lângă gol. Tudorie nu a reușit să întoarcă la timp un balon, poarta fiind goală în spatele său.

Ora 22.23 Min 63: Schimbare Dinamo: Patrick Petre, fiul lui Florentin Petre, intră în locul lui Rotaru.

Ora 22.21 Min 61: Schimbare Steaua: Breevel, înlocuit de Tudorie. Rădoi a făcut o mutare ofensivă. Cerniauskas este încercat tot mai des, după lovitura de cap a lui Varela și șutul puternic al lui Chipciu. Meciul continuă cu faze ofensive la poarta lui Dinamo.

Ora 22.16 Min 56: A doua repriză continuă cu ocazii periculoase la poarta lui Dinamo. Hamroun și Adi Popa obțin faze fixe, dar dinamoviștii se apără bine. Duelul este poate cel mai strâns derby al ultimilor 3 ani dintre cele două.

Ora 22.13 Min 53: Meciul este reluat după o fază extrem de periculoasă. O petardă din peluza dinamovistă a aterizat chiar lângă Hațegan, în timp ce arbitrul marca locul pentru executarea unei lovituri libere. În apropierea sa se aflau doi steliști, Adi Popa și Breeveld. Dinamo va fi cel mai probabil sancționată după acest incident.

Ora 22.07 Min 48: A început repriza a doua. Dinamo a fost din nou mai incisivă în startul reprizei. Filip joacă foarte bine, cu multă ambiție. Totuși Steaua stă bine în defensivă și reușește să pornească în atac.

Ora 21.49 Min 45+1: PAUZĂ. Prima repriză a arătat foarte bine, cu mult spectacol atât pe teren cât și în tribune.

Ora 21.46 Min 44: Lupte grele la centrul terenului, cu Dinamo încercând să iasă din propria jumătate, de cele mai multe ori reușește acest lucru, însă nimic mai mult. Dinamo ajunge cu greu la marginea careului advers, în timp ce Steaua iese foarte ușor pe contraatac. Adi Popa prinde și el un șut pe cadrul porții, dar Cerniauskas reține.

Ora 21.43 Min 41: Dinamo trece tot mai greu de linia de mijloc a terenului, în timp ce steliștii pun presiune prin Hamroun. Gnohere, atacantul lui Dinamo, se vede că nu are cea mai bună pregătire fizică, el fiind de puțin timp la Dinamo. Gnohere rămâne vârful care ar putea specula spațiile libere lăsate de Steaua în defensivă, deoarece în cea mai mare parte a timpului atacantul dinamovist rămâne foarte avansat.

Ora 21.38 Min 36: Se intră în ultimele 10 minute ale primei reprize. Gnohere prinde un șut bun pe poartă, dar Cojocaru reține fără probleme. La poarta adversă, Tade pierde startul în cursa de urmărire a unui balon și ratează o ocazie. Era oricum la limita ofsaid-ului. Dinamoviștii sunt în continuare puși la grea încercare, dar fundașii le țin piept lui Tade, Breeveld, Muniru sau Chipciu.

Ora 21.34 Min 32: GALBEN, Fai (Dinamo). Cele două echipe au fost la un pas de încăierare, iar Fai a fost țapul ispășitor, cu toate că erau cel puțin 7 jucători care se îmbrânceau.

Ora 21.30 Min 29: Hamroun bate bine o lovitură liberă, dar fundașii dinamoviști resping la timp. Hamroun este jucătorul cel mai vizat de intrările mai dure ale adversarile. Cerniauskas se descurcă bine din nou la o lovitură liberă.

Ora 21.27 Min 26: Steliștii aruncă multe minge în zona lui Chipciu, dar șeptarul stelist pare să nu fie foarte inspirat. A avut o nouă ocazie pe care a irosit-o. Guilherme a început și el să pună umărul la acțiunile ofensive ale Stelei, iar presiunea pe umerii apărării dinamoviste este tot mai mare. Pe de altă parte steliștii se lasă destul de ușor descoperiți în defensivă, iar cu jucători ca Rotariu sau Filip Dinamo poate crea probleme.

Ora 21.22 Min 21: Chipciu își creează cea mai clară ocazie de gol a meciului, șeptarul stelist sprintând dintre fundașii dinamoviști și a fost aproape să intre cu tot cu minge în poartă. Însă stelistul nu a prins bine balonul cu vârful ghetei, iar Cerniauskas a reușit să respingă. Hamroun cadu după un duel, dar pare să poată continua.

Ora 21.18 Min 17: Începutul de meci a fost foarte strâns, cu ocazii mari de gol la ambele porți. Cojocaru a avut ceva mai mult de lucru față de rivalul său, Cerniauskas. După câte va atacuri susținute ale lui Dinamo, Steaua a împins balonul în jumătatea adversă, iar acum pune presiune pe defensiva lui Mircea Rednic.

Ora 21.12 Min 10: Dinamoviștii ratează o ocazii mare de gol, după ce șutul superb al lui Filip, de la distanță, a fost blocat de Cojocaru, care a trimis în corner. Steliștii reușesc un contraatac, dar Muniru nu face decât un fault în atac.

Ora 21.09 Min 7: Acțiune frumoasă cu Tade în centru. După mai multe combinații de pase la marginea careului dinamovist, Hamroun este văzut la timp de un coleg. Hamroun reia cu capul din 5 metri, dar trimite puțin peste poartă. Acțiunea se mută la poarta Stelei, acolo unde dinamoviștii au un corner și apoi aruncare de la margine. Meciul are ritm, este foarte strâns, iar publicul face o atmosferă frumoasă.

Ora 21.05 Min 3: Atacuri spre ambele porți, cu Dinamo ceva mai incisivă. Rotariu va fi foarte căutat de colegii săi în fața porții adverse. Cojocaru ar putea avea o partidă dificilă dacă steliștii nu se vor replia, deoarece au lăsat câteva spații goale în apărare.

Ora 21.03 min 1: START în derby de România. A început întâlnirea cu numărul 159 dintre Steaua și Dinamo.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...