ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 19 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 19 NOIEMBRIE

Administratorul special al clubului Oțelul Galați, Vlad Răpișcă, a declarat că este foarte aproape de a ajunge la un acord cu un sponsor nou pentru echipă, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al grupării de la Dunăre, Rodica Mișcalenco.

"Încercăm să găsim noi surse de venit și suntem aproape de a semna un contract cu un sponsor nou, de afară. Nu e o sumă mare, dar ne va ajuta mult. Suntem în etapa elaborării unui nou plan de reorganizare, care va fi apoi supus spre aprobare Adunării Creditărilor. Datoriile ar fi undeva la 2,5 milioane de lei, plus cele curente", a spus Răpișcă. Oțelul se află în insolvență de mai bine de un an.

* Federația Română de Rugby este alături de fostul internațional Petre Mitu, recent diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, o boală neuro-degenerativă fără posibilitate de vindecare.Pentru a-l ajuta pe 'Pia' să lupte cu această afecțiune, FRR organizează o licitație caritabilă pe 22 noiembrie 2014, la ora 16,00, înaintea meciului test România — Canada, la sala de ședințe a COSR. Petre Mitu, în vârstă de 37 ani, a contorizat peste 30 de selecții în naționala României, fiind chiar și căpitan al acesteia. El a fost nevoit să se retragă în anul 2001, din cauza unei accidentări.

* Cea de-a 6-a ediție a Cupei Internaționale de Karate Kyokushinkai "Mas Oyama Memorial International Cup", de Kata și Kumite pentru copii, juniori, tineret și seniori va avea loc în zilele de 22 și 23 noiembrie, la Sala Polivalentă Transilvania din Sibiu.Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Musashi Dojo Sibiu, împreună cu Federația de Kyokushinkai Tradițional din România (IKOK Sosai Romania), cu sediul în Sibiu și este dedicat cinstirii memoriei lui Sosai Masutatsu Oyama, vieții, spiritului, sacrificiului și marilor realizări ale acestuia și va fi condus de către Shihan Horațiu Adrian Neagoe, președintele Federației de Kyokushinkai Tradițional din România.

* Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie (versiunea IBF), s-a accidentat în timpul unui antrenament și este nevoit, astfel, să amâne meciul pe care urma să-l dispute pe 6 decembrie, la Montreal, împotriva argentinianului Roberto Bolanti, a anunțat anturajul său, citat de presa canadiană.Promotorul galei de la Montreal, Jean Bedard, a confirmat informația. "Lucian a resimțit o durere în runda a 7-a sau a 8-a a unui antrenament prevăzut pentru 12 reprize. El a încheiat totuși ședința de pregătire. Durerea a devenit însă intensă a doua zi", a declarat Bedard.

* Reprezentativa de fotbal a Germaniei, noua campioană a lumii, a învins la limită, cu scorul de 1-0 (0-0), selecționata Spaniei, fosta deținătoare a titlului mondial, în cursul unui meci amical disputat marți seara la Vigo.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 89 de Toni Kroos, mijlocașul echipe spaniole Real Madrid. Spania a suferit astfel prima înfrângere în fața propriilor suporteri după o pauză de opt ani. "La Roja" fusese învinsă ultima oară pe teren propriu de reprezentativa României, într-un amical disputat în noiembrie 2006 la Cadiz. Tricolorii s-au impus atunci prin golul lui Ciprian Marica, din minutul 58.

* Real Madrid a ajuns la un acord cu compania americană Microsoft pentru crearea unei platforme digitale care să-i conecteze pe suporterii din întreaga lume ai actualei deținătoare a trofeului Ligii Campionilor la fotbal. Președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, și vicepreședintele Microsoft, Orlando Ayala, au prezentat platforma în cursul unei ceremonii care a avut loc marți, la stadionul "Santiago Bernabeu" din capitala Spaniei.Perez a asigurat, cu această ocazie, că acest acord, care pune bazele unei "puternice alianțe", are drept scop realizarea unei uriașe platforme digitale, capabile "să modifice relațiile dintre milioane de suporteri și clubul Real Madrid".

* Echipa italiană de fotbal Parma s-ar putea confrunta cu puncte de penalizare pentru întârzierea în plata salariilor, a explicat marți clubul italian de fotbal, justificându-și problemele prin negocierile în curs pentru cedarea clubului. Parma, ocupanta locului secund în Campionatul Italiei, este "sigură că va primi puncte de penalizare", dar clubul va încerca la toate jurisdicțiile să le reducă la maximum", se arată într-un comunicat oficial al clubului.Parma nu a putut participa la finalul sezonului trecut în Europa League din cauza sănătății sale financiare precare.

* Fiul fostului mare fotbalist brazilian Pele, condamnat la 33 de ani de închisoare pentru spălare de bani provenind din traficul de droguri, în luna mai, a fost încarcerat marți seara, la Praia Grande, anunță presa din Brazilia. Edinho Cholbi do Nascimento, în vârstă de 44 ani, fusese lăsat în libertate, dar purtând o brățară electronică de monitorizare. El a fost reținut și transportat la închisoare marți seara, pentru nerespectarea termenilor eliberării condiționate. Potrivit site-ului Globesporte, fiul lui Pele nu a respectat obligația de a se prezenta lunar la secția de poliție din Praia Grande, localitate situată în apropierea orașului Santos.

* Kobe Bryant, vedeta echipei Los Angeles Lakers, învingătoare cu 114-109 în fața lui Atlanta Hawks, marți seara, a intrat în clubul select al jucătorilor cu peste 32.000 de puncte înscrise.Lakers s-au impus în deplasare în fața lui Hawks grație celor 28 de puncte înscrise de starul Kobe Bryant. Inepuizabilul Bryant, în vârstă de 38 de ani, a înscris cu un minut înaintea sirenei de final un coș capital, care i-a permis să devină al patrulea jucător cu peste 32.000 de puncte, după Michael Jordan.

* Ediția 2015 a Raliului Dakar, a șaptea programată pe continentul sud-american, va măsura peste 9.000 km și va debuta pe 4 ianuarie la Buenos Aires, urmând să se încheie tot în capitala Argentinei, 13 zile mai târziu. Participanții vor traversa trei țări, Argentina, Chile și Bolivia, traseele pentru cele patru clase — auto, moto, quads și camioane—, fiind diferite atât ca lungime cât și ca grad de dificultate. Acestea vor cuprinde, printre punctele de atracție, deșertul Atacama, lacul de sare Uyuni sau pantele Anzilor Cordilieri, unde piloții vor ajunge chiar și la o altitudine de aproape 5.000 m.

GERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…